Târgu Mureş
11 Dec, Monday
1° C
TOP
TOP-HEADLINERS-AWAKE_OUTINMURES

Get to know the headliners @AWAKE

Ne despart doar 3 zile de a doua ediție a festivalului AWAKE și la fel cum am făcut anul trecut, ne dorim să vă prezentăm câțiva headlineri care vor urca pe main stage.

Milky Chance

în caz că nu știați nu e doar un singur tip cu păr ciufulit, ci e o formație folk-indie germană formată din vocalistul și chitaristul Clemens Rehbein, DJ-ul și producătorul Philipp Dausch, și chitaristul Antonio Greger.

Au avut marele noroc ca primul lor single lansat în 2013, „Stolen Dance” să urce pe locul 1 în topurile din mai multe țări, inclusiv Austria, Franța, Belgia, Elveția, Polonia, Cehia și Ungaria. Însă nu știu cât de mare poate să fie norocul când chiar ei spun că au muncit 3 ani la piesă. Au reușit să scoată pe piață în același an albumul Sadnecessary, următorul apărând 4 ani mai târziu în 2017, album care se intitulează Blossom.

De când au ieșit pe piață, fanii i-au văzut pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, printre care Lollapalooza sau Coachella. Nu se află pentru prima oară în România, 2016 prinzându-i pe scena de la Summer Well unde au făcut o treabă bună, zic eu.

Morcheeba

Pentru cei care nu știau, talentații de la Morcheeba nu și-au ales aiurea numele. „Mor” înseamnă drum, iar „cheeba” s-ar traduce ca marijuana într-un dialect combinat de latină și slang (nu mă credeți, intrați pe Urban Dictionary).

Formată în 1995 de către solista Skye Edwards și frații Paul și Ross Godfrey, Morcheeba este un amalgam de trip hop, folk-rock și down tempo și are acel sunet distinct datorat în mod special vocii lui Skye. De atunci ei au scos 9 albume, ultimul fiind Blaze Away lansat în 1 iunie anul acesta și pe care vă recomand să îl ascultați, sunt convinsă că vor interpreta piese de pe el. De fapt vă recomand să ascultați ceva mai mult decât clasica „Enjoy the ride”, s-ar putea chiar să vă placă.

Ah da, și în stilul clasic Oasis, frații s-au certat, Paul a plecat prin 2014, luând și numele cu el, însă aparent aceștia au reușit să își recupereze îndrăgita denumire și au scos acest album nou. Bineînțeles că frații sunt tot certați (is that a British thing?).

Wilkinson

Ultimul de pe listă, Wilkinson, e de fapt un tip, Mark, pe care chiar așa îl cheamă, Wilkinson. E din Anglia, are 29 de ani și sigur ți-a rămas în minte sau de la radio sau de la playlisturile de tip Kygo de pe YouTube.

„Afterglow”, inclus pe primul său album Lazers Not Included a ajuns în topurile din mai multe țări, inclusiv natala sa UK în 2013. De atunci, a mai scos single-uri și chiar un întreg album în 2017 intitulat Hypnotic. Dacă vreți să știți tot ce o să bage, recomand să băgați la foc alert cele două albume, nu e mare lucru, aveți neovoie de nici două ore, le găsiți pe amândouă pe YouTube. Daar, bineînțeles că fiind DJ, să nu vă așteptați să fie totul la fel. Ba chiar din contra.

 

Poate că vă așteptați să scriu despre Vița de Vie, dar să fim serios. Știm cu toții cine sunt ei. 😀 😀 😀

 

BREAKING NEWS: În primul rând tocmai am aflat că s-a suplimentat numărul de locuri la campingul sold out cu aproape 500, so hurry up! Plus, anul acesta autobuzele AWAKE vor pleca din fața Sălii Polivalente, nu gară ca anul trecut.

Noi vă așteptăm în acest weekend să fim alături de festivalul nostru local și să ne zbânțuim pe tot ce se poate zbânțui. Dacă încă nu aveți bilete, fuga aici și cumpărați-vă. 😀

Post a Comment