Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
37° C
TOP

Impresii concert The MOOod, Saga

Eu personal am aflat de trupa The MOOod undeva la începutul acestui an, când au venit în Office.

Am facut un mic research atunci şi am văzut că wow… au cântat în deschiderea concertului Lenny Kravitz şi apoi tot în 2008 au apărut la emisiunea Apropo TV, emisiune care nu promovează altceva decât calitate.

Am ascultat câteva din piesele lor, tot pentru reserch, şi sunetul indie dă chiar bine. Tare rău îmi pare că au lipsit de la Peninsula 2012, pentru că s-ar fi potrivit perfect în peisaj. Poate la anul…

Acum când au venit în Saga mi-am anunţat prezenţa şi deşi concertul era programat pentru ora 22.00, din varii motive au început o oră mai târziu. Ajunsă în Saga la ora 9,45 nu mică mi-a fost bucuria când am aflat că avem masă rezervată, mulţumim Saga pe această cale, deşi nu solicitasem. Nevoile ne-au fost anticipate din timp :).

La ora 23.00 au intrat băieţii în scenă şi dă-i şi sună. Acurateţea sonoră m-a surprins… la acel spaţiu relativ mic am fost surprinsă cât de clar se auzea. În faţa scenei  s-au adunat  fanii înfocaţi, nu foarte mulţi, dar suficienţi să facă atmosferă. M-am infiltrat şi eu printre ei şi m-a luat valul. M-am trezit fredonând şi dansând.

Cel mai pregnant lucru rămas în memorie este vocea absolut unicată a vocalistului. Nu ştiu câte ore de muncă stau în spate dar e incredibil timbrul acestuia. Şi m-am convins de asta ascultându-i live, pentru că una e să asculţi o piesă pe youtube şi cu totul alta să vezi ce poate live. Şi poate Marius aka Gopo să crape oglinzi după oglinzi. Chiar îmi pare rău că pleacă din formaţie. Deşi nu am aflat adevăratul motiv, eu presupun că a venit cinvea la el şi i-au făcut o ofertă pe care efectiv nu a putut să o refuze. Şi cred în plauzibilitatea acesui scenariu din acelaşi motiv enumerat mai sus, vocea lui. Bănuiesc că cineva a rămas profund impresionat de vocea lui şi a decis să îl “racoleze” într-un proiect, unde i-au fost promise beneficii serioase. Nu am certitudinea că e aşa, doar îmi dau şi eu cu părerea :). Mai vreau să adaug vis a vis de concert, că energia lui Marius e debordantă şi că acel spaţiu a fost prea mic pentru el. Aştept să îl văd pe o scenă mai mare, să îl văd sărind şi făcând tumbe fără nici o reţinere.

După ce şi-au încheiat set listul, au revenit la bis de două ori, pentru că susţinătorii şi-au făcut cunoscută prezenţa în faţa scenei. S-a strigat  “bis bis”, am auzit şi “Vissza, vissza”  :). După ce au cântat a doua oară Stay Right, au închis seara. Am mers în spatele scenei unde am stat la o şuetă cu ei. A fost filmat interviul aşa că vă las un link  pe youtube să îl urmăriţi. Ce nu se vede pe casetă e răspunsul la intrebarea dacă l-au văzut şi vorbit cu Lenny Kravitz atunci când au cantat în deschiderea acestuia. Şi mi-au răspuns că au stat lângă el şi au fost atât de aroganţi încât nici nu l-au băgat în seamă. Mi-au declarat că deşi au mâncat cu el la masă nu au vorbit nimic cu el şi că nici acum nu ştiu exact ce a fost în mintea lor :). Restul întrebărilor şi răspunsurilor le găsiţi aici.

Le mulţumesc băieţilor, sunt foarte deschişi şi mi-a făcut plăcere să discut cu ei. Deşi nu îi vom mai vedea în această formulă, îi vom primi oricând cu braţele deschise.

Post a Comment