Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Jucării pentru copii cu ajutorul Rotaract Tîrgu Mureş

A trecut şi ziua copilului, pe care sper că aţi sărbătorit-o aşa cum se cuvine.

Eu, cu ocazia zilei de 1 iunie, am hotărât să merg în Office, pentru că, aşa cum anunţam, s-a organizat o strângere de fonduri şi donaţii pentru Centrul “Misericordia” din Tirimia.

Sincer nu credeam să fie ceva organizat profi, eram convinsă că într-un colţ din Office o să se strângă câteva jucărioare, şi cam atât. M-am înşelat, pentru că totul a fost bine pus la punct, şi asta pentru că a fost o adevărată echipă care s-a ocupat de întreg evenimentul. Organizatorii oficiali au fost Rotaract Tîrgu Mureş şi Rotary Club, despre care , din păcate nu ştiu să vă spun foarte multe. Pot în schimb să vă împărtăşesc părerea mea despre ei, atât cât am văzut, şi anume că sunt o echipă de tineri, voluntari, veseli şi simpatici foc.

Am fost întâmpinate la intrare de câteva fete drăguţe şi echipate în uniformă de şoimi ai patriei. Acestea ne-au explicat care e rolul lor şi anume să strângă fonduri pentru casa de copii din Tirimia. Au organizat  o tombolă, biletul fiind 5 lei,  cu premii constând în obiecte din copilăria noastră (gumă turbo, ceva tip de bomboane, nu ştiu exact care anume pentru că nu am câştigat :P). Mai împărţeau  shoturi tot în valoare de 5 lei, cu acelaşi scop, de a strânge bani pentru copii.

Am şi un reproş : fotograful lor  s-a axat exclusiv pe echipa Rotaract, nicidecum pe cei care au venit la petrecere. Adică, aveam pretenţia ca cei care au donat banii, jucării, haine să fie cumva “apreciaţi”, dar în mare parte a fost o sedinţă foto internă. De exemplu, când mergem la un eveniment cu unul din fotografii noştri, nicidecum nu suntem doar noi imortalizaţi, ci oamenii veniţi la party.

Eu mi-am mai exprimat simpatia pentru actele de voluntariat, aşa că nu îmi rămâne decât să îi felicit pentru tot ce au făcut, în final strângându-se 15 saci de haine şi jucării, dar şi 1500 lei. Dacă ei nu ar fi făcut acest efort, acei copii nu ar fi primit o bucurie de ziua lor. Le urez mult succes şi putere pe viitor, să mai organizeze astfel de sesiuni de caritate.

Post a Comment