Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
22° C
TOP

Fenomenul Kicks & Sticks Orchestra

Kicks & Sticks – ”O cantitate uriașă de energie debordantă și melancolie pe ritmuri spectaculoase de swing și jazz latino-american.”

Una dintre cele mai apreciate orchestre de jazz din Europa, Kicks & Sticks Big Band, va concerta în seara zilei de

vineri, 18 octombrie 2019, de la ora 19:00 la Teatrul Ariel, str. Poligrafiei nr.4 din Târgu Mureș.

De mai bine de 30 de ani, Orchestra Jazz de Tineret a Statului Hessen din Germania – cunoscută și drept „Kicks & Sticks” – a format generații de tineri muzicieni excepționali, concertele lor impresionând iubitorii jazz-ului de pretutindeni unde au susținut turnee. Orchestra concertează în formula standard de „Big Band” cuprinzând cinci trompete, patru tromboane, cinci saxofoane și o partidă de percuție formată din patru muzicieni.

Repertoriul îndrăgitei formații, conduse cu virtuozitate de dirijorul Wolfgang Diefenbach, cuprinde lucrări de jazz standards compuse de nume precum Duke Ellington sau Count Basie, însă și compoziții create special pentru Kicks & Sticks, ori aranjamente speciale dedicate orchestrei.

 

Pe lângă fascinantele sonorități swing, formația abordează cu multă îndrăzneală teritoriul jazzului latino-american, evidențiindu-se prin nivelul remarcabil de înalt cu care este redată această muzică plină de culoare.

Kicks & Sticks Big Band este considerată în acest moment una dintre cele mai bune orchestre jazz de tineret din Europa, iar în Germania reprezintă un etalon în peisajul cultural. Formația a susținut turnee de succes în Africa de Est și de Sud, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu, America de Sud, Polonia, Canada, Ungaria, Australia, Rusia, Japonia, China, Coreea de Sud, Cipru, Grecia, culminând cu concertele susținute în Capitala jazzului mondial, New York.

 

Biletele sunt disponibile pe Entertix.ro și MyTicket.ro, prețul unui bilet fiind de 30 de lei. Acestea pot fi achiziționate și la intrarea la eveniment, în limita locurilor disponibile.

Despre dirijorul Wolfgang Diefenbach

Colaborând cu orchestre faimoase, soliști și compozitori cu renume internațional precum Bill Holman, Manny Albam, John Clayton, Bob Mintzer, Jerry van Rooyen, Bill Dobbins, Ray Brown, Bob Florence sau Steve Gray, dirijorul Wolfgang Diefenbach este totodată și vocal coach, dar și lider de orchestră, ocupându-se și cu selectarea și formarea viitoarelor generații de talentați muzicieni.

 

Pentru activitatea sa în slujba tinerilor generații de muzicieni, Wolfgang Diefenbach a fost distins cu Premiul Culturii oferit de Statul German Hessen.
Cu proiectul Crossover Xmas, spre exemplu, a prezentat un program vast de muzică de înaltă calitate alături de un cor format din 200 de membri cărora li s-au alăturat soliști de renume și, bineînțeles, Kicks & Sticks Big Band.

Ia-ți biletul acum și hai la concertul celei mai bune orchestre de jazz de tineret din Europa! Hai la Kicks and Sticks Big Band!

Post a Comment