Târgu Mureş
11 Dec, Monday
1° C
TOP

Lansare “Ajută-mă să nu dispar”

Lansare de carte, Ajută-mă să nu dispar, de Petronela Rotar. vineri, 17 ianuarie 2020, de la ora 17.00 la Biblioteca Județeană, American Corner.

Există o vorbă la români, Doamne, mare ți-e grădina, care cred că se potrivește de minune în ceea ce privește internetul și informația pe care o găsești pe internet în zilele noastre. Câteodată dai de cele mai mari inepții pe acest vast internet al nostru dar noroc că există și acele dăți miraculoase în care găsești lucruri frumoase, de valoare pentru mintea și sufletul tău. Exact așa a fost Petronela Rotar pentru mine.

Petronela Rotar

Petronela Rotar a fost prima dată publicată în 2014, cartea sa de debut intitulându-se O să mă știi de undeva. De atunci a mai publicat încă 6 cărți, cea mai recentă fiind Ajută-mă să nu dispar. Eu am descoperit-o pe Petronela atunci când, din greșeală, am dat pe internet de cartea Orbi despre care citisem recenzii bune și astfel am comandat-o. Această carte a fost prima căreia i-am dat 5 stele pe platforma Goodreads. A fost ca o ședintă de terapie gratuită de care până la finalul cărții am realizat că aveam nevoie. Oricare dintre noi avem nevoie de această ședință de terapie dar de cele mai multe ori, cel mai greu lucru, este să admiți că ai nevoie de ea.

Ajută-mă să nu dispar

Aseară am citit primele 50 de pagini din Ajută-mă să nu dispar și mă bucur să afirm că Petronela nu dezamăgește. Singurul motiv pentru care am lăsat-o din mână a fost faptul că astăzi mă aflu la muncă și mă gândeam că e cazul să fiu și aptă de muncă, nu doar prezentă fizic. Dar de abia aștept s-o reiau într-o pauză scurtă deoarece îmi doresc s-o termin până la data lansării.

În noaptea aceea, în acea prima noapte, m-a strîns in brațe spasmodic. Eram ca două ființe care se îneacă și se agață una de cealaltă ca să se salveze. Trebuie că asta făceam, fiecare avea nevoie de celălalt ca să nu cadă în propriul hău și să dispară. Ajută-mă să nu dispar. În mintea mea se făcuse întuneric, un întuneric bun și nu-mi mai era frică de el. Nu trebuia să adormim. Trebuia să rămînem treji, pînă la capătul celălalt al nopții. Dar corpurile deveneau tot mai grele. Nu trebuia să alunecăm în somn, nu trebuia să adormim, cine iubește nu doarme, tresăream, iar ziua părea tot mai departe, tot mai lipsită de strălucire. Ce ar fi putut aduce, cînd noaptea adusese deja totul, o iubire proaspătă ca un leș cald?

Lansare carte

În cadrul lansării, Petronela are o invitată specială, psihologul Sandra O’Connor. Vor fi cărți, discuții faine și cunoscând-o pe Petronela prin intermediul cărților ei dar mai ales din blog-ul și pagina de Facebook, o atmosferă foarte prietenoasă și relaxată, propice discuțiilor despre suflet.

Urmăriți pagina Out in Mureș de Facebook și Instagram unde vom posta poze și filmulețe de la eveniment.

Post a Comment