Târgu Mureş
26 Feb, Monday
5° C
TOP

Lansare de carte – 600.000 de Grigore Cartianu

Ca structură identitară, sunt un om revoluționar. Dacă cred într-o cauză, sunt acolo să o susțin până la capăt cu orice efort e nevoie. Asa a fost în iarna acestui an, în februarie, când a fost dată OUG 13, noaptea ca hoții. Zilele acelea mi-a fost restabilită încrederea în poporul român si tot noaptea ne-am adunat 600.000 de oameni. Un sentiment puternic de euforie ne-a ajutat sa rezistăm în frig.

La nici un an distanță, an în care am fost cu ochii pe ei, Grigore Cartianu lansează volumul “600.000”. Subtitlul lucrării este edificator: “Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistențe civice din istoria României”.

600.000” este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar și toți cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanțe 13 și jihadului anti-justiție. „600.000” este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției.
Volumul lui Grigore Cartianu este un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara. “600.000” este cartea luptei noastre continue pentru o țară normală, cu justiție puternică și dreaptă, nesupusă politic.
Autorul va semna autografe pe toate cărțile sale, care pot fi procurate la fața locului. Intrarea este liberă. Grigore Cartianu este pasionat de istoria noastră recentă și contemporană. Jurnalistul este autorul a patru cărți meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: “Sfârșitul Ceaușeștilor”, “Crimele Revoluției”, “Teroriștii printre noi” și “Cartea Revoluției”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar “Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia lui Radu Gabrea.

Lansarea de carte va avea loc la Târgu Mures, sâmbătă 2 decembrie în J’ai Bistrot de la ora 2pm la 5pm. Ne vedem acolo.

PS: Cuvântul #rezist nu va mai suna niciodată ca înainte.

Post a Comment