Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
21° C
TOP

Lectură și muzică la J’ai Bistrot

J’ai Bistrot  a pregătit o seară de sâmbătă, 21 martie 2015, cu lectură și muzică bună!

Invitatul special, și prietenul J’ai-ului, este Marius Chivu, scriitor, traducător și cronicar literar român care a dat curs invitației și vine cu cea mai potrivită îmbinare: povești, muzică și bună dispoziție.

Mihaela Mihai (Mela) este actriță la Teatrul Național cu apetit pentru lectură și muzică bună și va fi gazda serii pentru discuția din sufragerie.

Seara va începe cu o discuție amicală între cei 2 despre ultima carte a lui Marius “Sfîrșit de sezon”, carte cu “povestiri cinematografice”, cu acțiuni care se întâmplă “pe plaja din Vama Veche, în cluburile de noapte din București sau din Cluj, pe străzile Londrei sau pe dealurile unor sate izolate” pe la bunici. 

Un loc bine definit îl are muzica din care s-a inspirat el și cea care îl inspiră în continuare. Drept urmare, după ce aflăm mai multe despre carte, ne bucurăm, cu toții, de muzică bună adusă în dar de Marius.

Muzica e situată în sânge și în inimă, spune el și îl credem. Se amestecă atât de bine în povești până noaptea târziu sau dimineața devreme, despre “copertele de la Pink Floyd, videoclipurile lui Bowie sau Radiohead, grafica lui Giger, pictura lui Hopper, pelegrinajele lui Garbarek, filmele Monty Python, filmele italienilor, ale lui Kubrick, ale lui Lynch” de mult de tot și până azi cu cele mai noi care ne impresionează și ne țin în continuare într-o anumită stare de spirit.

Toate acestea fiind spuse, îl așteptăm pe Marius să ne citească din cartea “Sfîrșit de sezon”, împreună cu Mela, să ne povestească despre ea și nu numai, de la ora 20:00.
Apoi de pe la 22:00 seara Marius Chivu devine DJ pentru ca seara să continue într-un mod plăcut pân-la răsărit de soare!

Nu se vor tăia bilete la intrare!

Post a Comment