Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
20° C
TOP

MICROPOLIS – Pădurea rotundă 2016

Expoziția reunește proiectele dezvoltate de artiștii invitați la Pădurea rotundă (Reghin), ediția a V-a, între 8-14 august.

Vernisajul va avea loc marți, 13 septembrie, de la ora 19.00, la Camera K’ARTE din Tg Mureș.

Dincolo de cum ne autodefinim sau ne imaginăm micile noastre comunități, perspectiva celuilalt a fost mereu importantă pentru a pune lucrurile într-un fragil echilibru.

În luna august 2016 cinci artiști contemporani au participat la o scurtă rezidență de creație la Reghin (Pădurea rotundă), unde au dezvoltat proiecte artistice plecând de la contextul social local (Reghin și Târgu Mureș). Hajnalka Tarr (Ungaria), Tatiana Fiodorova (Republica Moldova), Marina Albu (RO), Irina Spînu (RO) și Fekete Zsolt (RO) au fost artiștii invitați în acest an, împreună cu Kata Ungvári-Zrínyi (RO), critic de artă.

Tipul de raportare și proiectele livrate de artiștii invitați nu sunt menite să dezbată prioritățile urbei ci doar să marcheze, subiectiv, noi borne de hotar, de multe ori invizibile nouă, și să cerceteze/chestioneze cu mijloace specifice aspecte relevante, pentru fiecare dintre ei, din comunitate.

Perspectiva celor cinci artiști din tabăra de creație Pădurea Rotundă asupra contextului local combină cotidianul cu sărbătoarea. În timp de sărbătoare, ne detașăm și ne uităm în jur. În apropiere, în depărtare, în spațiu sau în timp. Expoziția prezentă este o meditație multilaterală asupra condiției umane. Stații: om și natură, om și societate, om și materie, om și narațiune/istorie, soartă, realități. Lumea locală, aparent omogenă, se poate deschide în multe direcții.

Kata Ungvári-Zrínyi.

Post a Comment