Târgu Mureş
30 May, Thursday
15° C
TOP

Review Mini Gourmet Bistro

La 1 decembrie s-a deschis un nou local numit Mini Gourmet Bistro iar noi săptămâna trecută i-am trecut pragul pentru o recenzie, pentru a vă ține la curent cu ceea ce este nou în materie de localuri pe piața mureșeană.

Adresa localului este Piața Trandafirilor nr 27, în inima centrului. Localul este deschis pentru dumneavoastră de luni până duminică, cu programul:

  • Luni-Vineri 8-22
  • Sâmbătă 9-22
  • Duminică 10-22

De unde provine numele?

Mini Gourmet Bistro este în primul rând fratele Mini Cafe (str Bolyai) și este vorba despre o locație de tip bistro, cu mâncăruri speciale, meniu divers, nu foarte multe preparate dar toate de calitate. Meniul conține paste, salate, mic dejun (care se servește pe tot parcusul zilei), pizza și piadini.

Pizza pe care o oferă localul este de tip gourmet, ingredientele sunt proaspete și calitative, majoritatea importate din Italia. Mozarella de o calitate superioară va face diferența la pizza. De asemenea deserturile sunt făcute în restaurant.

a menționat Szabolcs Szepessy, unul dintre proprietari.

Dar conceptul?

Gourmet Bistro nu are un tipar anume, aparent a început cu italienesc dar posibil să schimbe meniul în funcție de preferințele clienților. Feedback-ul clienților se ia la masă, după ce au mâncat sau de pe rețelele de socializare iar în funcție de preferințele acestora meniul se va transforma.

Aveți un preparat special?

Pe lângă mâncarea a la carte, făcând parte din Shadow Group, bistro-ul colaborează cu Bee – coffee to go de unde ia blend-ul de cafea specific. Totodată, unul dintre proprietarii localului este Szamy, un barista cunoscut în orașul nostru.

Designul locației

Locația nu a fost modificată foarte mult deoarece avea deja un design care se potrivea cu stilul Gourmet Bistro. Cu toate acestea, proprietarii urmează să colaboreze cu artistul Szentes Zagon și astfel vor avea câteva fotografii de ale artistului în locație, fotografii originale din faimosul Manhattan.

 

Planuri de viitor

Meniul se va schimba în funcție de sezon dar vor rămâne la regula preparatelor puține dar calitative. Pe timpul verii urmează să se amenajeze în fața localului o terasă unde se vor servi preparate de sezon precum limondă, smoothie-uri din ingrediente proaspete. Gourmet Bistro deține și partea de patiserie, și ea la rândul ei pe stilul gourmet, dar care va rămâne sub numele de Leon.

 PHOTO CREDIT: ANDREEA ILIEȘ

Post a Comment