Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
32° C
TOP

Momentul de Teatru – fabule, literatură și multe altele împreună cu Compania „Liviu Rebreanu“

Momentul de Teatru s-a mutat acum online!

Teatrul îmbracă multe forme și se manifestă în cele mai creative modalități. Totodată, arta teatrală se adaptează circumstanțelor și își găsește surse de inspirație din cele mai variate domenii sociale.

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu Mureş vă propune o astfel de experiență: începând cu data de 6 aprilie 2020, de luni până vineri, de la ora 18:30, veți putea viziona Momentul de Teatru pe pagina de Facebook a Companiei, AICI!

 

Momentul de Teatru va conține câte o prezentare a unui actor sau actrițe a Companiei „Liviu Rebreanu“, raportată la o temă săptămânală. Tema momentelor primei săptămâni va veni în anticiparea susținerii de către liceeni a examenului de Bacalaureat. Dacă unii elevi comit „perle“ memorabile, care se pretează la interpretări variind de la haz la necaz, cei de la teatru vor oferi un îndreptar pentru aceste scăpări și le vor lămuri contextul și semnificațiile.

 

Astfel, ei îți dau întâlnire, prin intermediul actorilor, cu scriitori emblematici precum Bacovia, Arghezi, Eminescu sau Nichita Stănescu.

Actorul Nicu Mihoc va deschide seria momentelor prezentând „perle“ despre și cu Tudor Arghezi.

Săptămânile ce vor urma îți vor aduce momente de lecturi din prozatori și eseiști reprezentativi, dar și doze de înțelepciune împachetate sub formă de fabule.

 

Te-au făcut curios? Hai atunci pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu“ de luni până vineri la ora 18:30, să servești Momentele de Teatru în tihnă, dar urmărește-i și în restul timpului fiindcă oferta lor devine din ce în ce mai bogată în această perioadă.

#StaiAcasă și bucură-te de #MomentulDeTeatru 🙂

Post a Comment