Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
20° C
TOP

MoonFellas – o revelaţie târgu mureşeană

Săptămâna trecută am aterizat în J’ai Bistrot <3 la un concert. Nu ştiam ce muzică va fi, dar încă de la poartă (băieţii cântau deja) am rezonat cu sunetul – un cover foarte bun  al piesei Hold back the River.

Apoi cu fiecare piesă, mă adânceam într-o stare selenară, de feerie şi de bine, până la punctul în care mi-am simţit corpul ridicându-se de pe scaun, să mă danseze :). Încă din timpul concertului am făcut un research despre băieţii de la MoonFellas – despre care vreau astăzi să vă spun mai multe, deoarece merită.

Şi aşa am aflat că sunt o trupă din 2014, formată iniţial din doi târgu mureşeni Levente Kiss (tobe, percuţie) şi Csaba Fehér – (voce, chitară acustică, compozitor, liderul formaţiei) cărora li s-au alăturat încă doi băieti: Csaba Szász (chitară electrică, ukulele, backing vocals) şi Emil Baier (chitară bass şi managerul formaţiei).

Primul concert al lor a avut loc în decembrie 2014 la Clubul Jazz&Blues din Târgu Mureș. Pe lângă cântecele proprii, repertoriul formației include coveruri după formații ca Mumford and Sons, The Lumineers, Bon Iver, Local Natives, Ben Howard, etc.  Iar în iulie 2016 formația a câștigat marele premiu (împărțit) la Festivalul de Muzică de Stradă din Satu Mare.

Sunetul lor este un indie folk, care îţi merge direct la inimă, iar ca să vă convingeţi vă las aici primul lor videoclip Dead Birds’ Garden , lansat la concertul din J’ai Bistrot.

Pe lângă asta, lucrează la un EP care se vrea finalizat anul acesta. MoonFells au un tonus bun, energie şi entuziasm care le asigură un traseu frumos. Simt că vom tot auzi de ei, de acum înainte – aşa că staţi cu ochii pe ei; puteţi face asta pe pagina lor de facebook şi canalul de youtube.

Sunt bucuroasă ca m-am intersectat cu MoonFellas, sper să îi văd cât mai des în concert în Mureş, în Romania, chiar şi în Europa. Succes nemăsurat, băieţi :).

Post a Comment