Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Noaptea Albă a Galeriilor din nou la Mureș

Dacă a venit toamna, înseamnă că au reînceput și activitățile culturale. De la teatru la galerii, toată cultura se umple de forfota noutăților.

Asociația K’Arte (partener local al Asociației Ephemair) ne oferă o ieșire din rutină vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19:00, când ne așteaptă a treia ediție a Nopții Albe a Galeriilor.

Existe mai multe zone în care doritorii pot participa la activități și vizita exponate:

B5 Studio + Spațiul Minitremu din Strada Bolyai nr. 5

  • Arhiva ARTeast / Videonight #4

Selecție de filme de artist și lucrări video din ediţiile Videonight 1, 2 & 3 și alte materiale din arhivă prezentate de-a lungul timpului la B5 Studio sau în alte spații din țară.

  • Minitremu Art Camp #3 (preview): Acționarii, colecționarii

Expoziția cuprinde rezultate vizuale ale taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp#3, sub forma mai multor medii de exprimare: video, performance, colaj sau instalație.

  • Minitremu Art Camp Books

O selecție de proiecte editoriale din arhiva atelierului Fabrik, realizate de studenți la secțiunile de design sau fotografie de la UNARTE: lucrări de licență, lucrări de master, practică tipografică, etc.

 

CAMERA K’ARTE din strada George Enescu, nr. 2

  • Human Collection (curator: Kata Ungvári-Zrínyi)

Deși aparțin cotidianului, cu banalitatea și fragilitatea lui, personajele din „Human Collection” comportă și o prezență cu potențial eroic. Artiști: Fekete Zsolt Lovacska, Ferencz S. Apor, Lakatos Gabriella, László István, Cătălina Nistor.

 

Casa Bernady de pe strada Horea, nr. 6

  • Galeria de la parter >> Expoziție de PICTURĂ: Kedei Zoltán, Tg.Mures Focul si apa – opera de artă a pictorului Zoltán Kedei este format dintr-un triptic de dimensiunea 140×270 cm, si alte 14 picturi în ulei de dimensiunea 100×80 cm.
  • Galeria din mansardă >> Expoziție FOTO: Bazinul Káli Bercsi Gábor, artist fotograf din Ungaria

 

Galeria Art Nouveau – UAP  din strada George Enescu, nr. 2

  • IOAN TĂMÂIAN >> Reflexii în timp

”Artistul Ioan Tămâian este artistul sticlar sibian, născut sub semnul fin și aprig al siliciului. A rămas fascinat de acest material nobil și imprevizibil și și-a făcut din el mijlocul predilect de expresie.” (Mădălina Mirea)

 

Muzeul de Artă  din cadrul Palatului Culturii completează NAG cu repere istorice, precursori și simptome relevante în arta locală și națională din secolele XIX-XX:

  • Galeria de Artă Românească Modernă cuprinde 120 de lucrări reprezentând o selecţie din patrimoniul Muzeului de Artă Mureş şi propune o abordare inedită a unui secol de pictură şi sculptură românească (1850–1955).
  • Expoziţia „Lumini şi umbre – Tendinţe coloristice în pictura maghiară între 1810–1920” găzduieşte lucrările de început ale vechii pinacoteci şi câteva dintre achiziţiile ulterioare. Sinteza expoziţională este o creionare în linii largi a fizionomiei artei maghiare pe parcursul unui secol.

 

Ateliere deschise în Strada Bolyai, nr. 5

  • În seara de 5 octombrie 2018, după ora 20.00, o serie de artiști vizuali mureseni cu ateliere la această adresă (Bolyai 5) își vor deschide spațiul de lucru și vor dialoga cu publicul interesat să le treacă pragul.

 

See you there! 😀 

Post a Comment