Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
37° C
TOP

Nopțile de „Lună Plină” se întorc la Biertan

 Este vară, este cald, este momentul filmelor în aer liber! 😀

Vă propunem să luați parte la cea de-a cincea ediție a Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul de acest gen din România, care va avea loc între 25 – 28 august 2016 la Biertan.

Luna Plina_Biertan

Timp de patru zile vă veți putea delecta cu povești de groază, petreceri, ateliere fantastice, vânători de fantome, jocuri de tip „escape room” și bunătăți din zonă, la târgul de produse tradiționale.

Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff, iar festivalul se va încheia, cum o cere tradiția, cu muzicalul „The Rocky Horror Picture Show”, care împlinește 41 de ani.

https://www.youtube.com/watch?v=K3TDwa2cDOc

Una dintre noutățile ediției este competiția de scurtmetraje horror & fantastice, care revine în programul „Lună Plină” alături de secțiunea competitivă de lungmetraj. În calitate de publicul veți decide, ca în fiecare an, cine pleacă acasă cu trofeul.

Festivalul va avea un eveniment cu totul special și anume cine-concertul celor de la Foley’Ala, care vor acompania live filmul mut „Genuine: A Tale of a Vampire” (1920), regizat de Robert Wiene, autorul unei capodopere a genului, „Cabinetul doctorului Caligari”.

Coloana sonoră compusă de Foley’Ala este un mix de sonorităţi contemporane, ritmuri insolite, referinţe la teme arhetipale, sintetizatoare, instrumente acustice şi voce, cu modulaţii electronice şi procesare live. Pe lângă improvizaţie, atmosfera filmului este completată de efectele sonore în timp real (live foley). Responsabili de sound design & live foley sunt Alin Zăbrăuţeanu și Marian „Rufi” Cîtu (compoziţie, foley, live processing), Alexandra Andrieş (voce, percuţii, live processing), Flora Pop (vioară), Radu Rădescu (concept, percuţii).


Detaliile despre filmele din program și surprizele ediției veți găsi, în perioada următoare, pe www.lunaplinafestival.ro.

Este un festival la care vă spunem sincer să mergeți, este un festival aparte iar satul transilvănean în  care acesta are loc oferă festivalului o notă deosebită!

Ne vedem acolo!! 🙂

Post a Comment