Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
20° C
TOP

Review Osteria Piccola Cucina

Ai în minte ideea unui restaurant de cartier, un restaurant care să fie pentru tine, pentru prieteni, cu mâncarea pe care o adori preparată după rețeta originală, respectată cu strictețe?

Acel loc în care specificul italienesc și cel mediteranean se împletesc perfect cu un vin de top?

Ei bine, cineva s-a gândit la el și l-a și realizat!

Pentru tine, pentru familia, prietenii tăi, pentru confortul și preferințele tale, pentru bucătăria bună și poftele satisfăcute s-a deschis Osteria Piccola Cucina!

Ideea unui astfel de local?

Osteria este un restaurant care nu cere o anumită ținută, o strictă atitudine, constrângeri ci unul care pune foarte mare accent pe calitatea și gustul mâncării, pe vinul de după servirea mesei, pe detalii, curățenie, servire promptă, prietenia personalului și al localului.

Restaurantul are o capacitate totală de 12 mese, 50 locuri, este amenajat cu bun gust, reușind să aducă o briză mediteraneană, este foarte aerisit și are două separeuri pentru cei care preferă să ia masa într-un spațiu mai intim.

Prin ce se diferențiază acest restaurant?

Prin colecția remarcabilă de vinuri, prin folosirea materiei prime de cea mai bună calitate și cel mai important pe rețete originale, respectate cu strictețe!

 “Nu adaptăm rețetele sub nicio formă. Încercați pizza, de exemplu, și veți simți diferența. Calitatea, cantitatea și gustul sunt punctele forte pe care le urmărim.”

ne-a declarat Ioana, managerul restaurantului.

Care sunt recomandările?

“Greu de spus! Toate preparatele sunt bune! Tagliatelle frutti di mare, Lasagna, Burrata, toate preparatele cu Dorada, foarte bun este și Finocchio All’Arancia, Risotto și, bineînțeles, Pizza.”

Meniul complet îl poți găsi aici. 🙂

Ce ne-a atras nouă atenția și pofta? De la Antipasti am ales:

Carpaccio di Manzo 150g/35lei

și

Burrata 200g/29lei

Porția din fiecare a fost mare, putem spune că suficient de mare cât pentru două persoane. A fost un starter potrivit, foarte gustos, proaspăt și sățios.

Timpul de așteptare dintre feluri nu a fost deloc mare, felul principal fiindu-ne adus în scurt timp. Pentru acesta am ales

Risotto Milanese 300g/23lei + Ossobuco 500g/37lei

și

Tonno alla griglia 200g/49lei + Asparagi alla griglia 150g/21lei

Delicii! O ploaie de gusturi, arome, prospețime, frăgezime!! Atât rasolul de vită cât și tonul au fost preparate perfect, și-au păstrat frăgezimea, condimentate potrivit iar cantitativ… incontestabil suficient!

Cu greu ne-am hotărât și asupra unui desert dar în final câștigatorul nostru a fost

Lava Cake 120g/14lei

Un desert perfect, foarte gustos și bine preparat care ne-a încheiat masa cu zâmbetul pe buze și stomacul tare plin! ;))

Fără a lăuda, restaurantul Osteria Piccola Cucina ne-a încântat cu a lui bucătărie, servire, atmosferă și relaxare indusă!

Planuri de viitor?

“Da! O să implementăm serviciul de livrare la domiciliu, momentan preluăm comenzi dar le livrăm doar în complex sau se pot ridica din restaurant, vom face o frumoasă terasă de vară și vom organiza degustări de vin.”

ne-a declarat Ioana.

Da! Osteria este un restaurant pe care sincer îl recomandăm și la care, cu siguranță, vom mai merge pentru a ne bucura papilele și poftele și cu alte preparate tradițional italienești și mediteraneene.

Nu ne rămâne altceva de făcut decât să vă sfătuim să le treceți pragul și să aveți poftă! 😀

  Photo credit Dorin Bonta

    Osteria Piccola Cucina

  • Str. Livezeni nr. 12C, Tîrgu Mureș
  • 0774 695 658
  • Luni-Duminică: 10:00-23:30
  • www.osteriapc.ro

Post a Comment