Târgu Mureş
25 Jun, Tuesday
21° C
TOP

Outdinmures – Concertele din Bucureşti

Ca proaspătă studentă în Bucureşti şi mare amatoare de concerte, deşi nu am reuşit încă să mă acomodez, m-am simţit oarecum “datoare” să merg la câteva concerte.

Nu am de gând să vorbesc despre primul concert la care am fost – Robin And The Backstabbers – în cadrul unui festival urban, pentru că m-au dezamăgit foarte tare. Ceva din energia care am simţit-o la concertul din Office lipsea. Nu ştiu dacă diferenţa era făcută de lipsa oamenilor din Office, de publicul care nu a fost nevoit să plătească bilet sau pur şi simplu Robin And The Backstabbers au sunat mult mai rău ca de obicei şi oribil faţă de variantele din studio.

Am să vă vorbesc despre concertul din Fabrica – Luna Amară. Lăsând la o parte pasiunea mea eternă pentru respectiva trupă, faptul că e a patra oară când îi văd live în ultimele două luni şi faptul eram mult prea obosită ca să mă bucur cu adevărat de concert – atmosfera a fost superbă.

Mereu mi s-au părut concertele din Tîrgu Mureş oarecum lipsite de vlagă, oamenii parcă şi-ar ţine emoţiile în frâu – nu urlă, nu dansează, nu se agită şi în general, de fapt, nu plătesc bilete la concerte.

Concertul a avut loc într-o seară de vineri, iar biletul a costat 20 de lei. Nu am putut estima câţi oameni au fost în public – două sau trei sute, cam aşa. Irelevant, oricum, atâta timp cât toţi cântau la unison cu trupa, nimeni nu stătea aşezat în spate, lumea se simţea bine şi profita la maximum de ceea ce plata unui bilet le-a oferit.

Ceea ce vreau să spun este că publicul tîrgumureşean mai are de crescut şi de învăţat – atât când vine vorba de evenimente culturale, cât şi de concerte tipice.

Vă invit să mergeţi la cât de multe concerte şi piese de teatru ! Susţineţi artiştii care vă plac şi motivaţi-i să vină mai des în orăşelul nostru !

Post a Comment