Târgu Mureş
21 Mar, Tuesday
8° C
TOP

Parcul Municipal şi Zilele Târgumureşene

Zilele Târgumureşene (a căror durată a fost prelungită până pe data de 9 iunie) au loc anul acesta, pentru prima dată, în Parcul Municipal de lângă Sala Polivalentă.

Ani de-a rândul, activităţile ce ţineau de Zilele Târgumureşene s-au desfăşurat fie în centrul oraşului, fie în Cetatea Medievală. Deoarece Cetatea este în curs de restaurare, pentru ediţia cu numărul 17 au fost făcute modificări în structura programului şi în localizarea evenimentelor.

Astfel, momentele pregătite pentru Zilele Municipiului, au putut fi văzute atât la Casa de Cultură a Studenţilor şi la Teatrul de Vară, cât şi la Sala Polivalentă – dar în centrul atenţiei s-a aflat Parcul Municipal. Proaspăt amenajat, acesta găzduieşte pe perioada festivalului, concertele şi momentele cultural-artistice atâta timp cât vremea permite.

Pentru asigurarea bunei dispoziţii, au fost amplasate tipicele tarabe şi terase, atât în interiorul Parcului, pe aleea care duce către scenă, cât şi împrejurul Sălii Polivalente. Schimbarea este una pozitivă, în special pentru integritatea Cetăţii Medievale, spaţiul acesteia nefiind tocmai potrivit pentru ceea ce se întâmpla în timpul festivalului.

Din punct de vedere organizatoric, însă, au fost probleme. Unele concerte au fost mutate din Grădina de Vară la Casa de Cultură (fără să fie anunţate modificările), iar altele au fost amânate (motiv pentru a şi fost prelungită perioada de desfăşurare).

De vineri, 7 iunie, vor reîncepe concertele.

Raita Olga Roberta

Post a Comment