Târgu Mureş
24 Nov, Sunday
3° C
TOP

Păstrăvul de la Câmpul Cetăţii

Am fost weekendul trecut, pentru prima dată la Câmpul Cetăţii, unde se mănâncă “cel mai bun păstrav”, sau cel puţin aşa e vorba prin Târg.

M-am simţit ca cei de la Mythbusters, pentru că urma să descopăr dacă o fi sau nu adevărat , că cel mai bun păstrăv se mănâncă la mult lăudatul şi vestitul Han Pescăresc. Dar să relatez cronologic.

Am pornit din Tg Mureş, pe traseul Sg de Mureş, Ernei, Eremitu şi Câmpul Cetăţii. Drumul e definiţia perfectă a infrastructurii  din România, pe alocuri bun, gropi peticite, dar şi porţinui de drum cu cratere cât China, unde mă rugam să nu mă “scufund”. Peisajul în schimb e de nota 10, merită să faci o escapadă din cotidian şi doar pentru natură, chiar sunt privelişti magnifice.

Am ajuns la Han, care e foarte bine semnalizat, nu prea ai cum să te pierzi, cu toate că nu e la drumul principal. Oricum, şi faptul că e plin de maşini parcate acolo îţi confirmă că e locul căutat.

Restaurantul  are o terasă pe apă, iar lângă terasă se află trei bălţi cu peşte. Imaginea e idilică, să iei masa în aşa amibianţă, e minuntat. Au o terasă imensă, capacitate de vreo 70 de pers, poate chiar mai mare. Interiorul restaurantului nu e aşa genial, mi se pare puţin cam neglijat, dar era plin de clienţi şi înăuntru. Toaleta lor în schimb, e cam supărătoare, la ce clasă pretind că au. E mică, încape doar o singură persoană, şi e de modă veche. La ce capacitate de persoane au (150-200), să ai o singură toaletă, mi se pare un adevărat pericol. Dacă la o nuntă de tot atâtea persoane, ar fi numai o baie, cam ce scenarii tragi-comice ar ieşi?

Mâncarea; să zicem doar că am desfiinţat un mit: nu e cel mai bun păstrăv din lume, mama îl face mai gustos. Şi plus de asta, mi s-a şi făcut puţin rău după el. Aici e posibil să fie şi sistemul meu de vină. Am comandat păstrav file prăjit, iar eu am o toleranţă nu prea ridicată la prăjeli. Nu vreau să las impresia greşită că nu e bun, sau că nu se merită mers la Câmpul Cetăţii. E în regulă, e specialitatea casei, dar eu personal am mâncat şi mai bun. Plus că nu sunt eu fana nr 1 a peştelui. Am fost 3 persoane, iar toată afacerea ne-a costat 120 de lei (mâncare şi băutură).

Am făcut şi câteva poze, unde se văd bălţile cu peşte. Se poate pescui şi lua acasă prada (contra cost). Sunt puse la dispoziţia pescarilor (amatori) undiţe şi râme, în schimbul unei sume modice. E un loc frumos unde să îţi petreci o sâmbătă, şi nu e foarte departe de oraş (50km).

Eu zic că e ok pentru o escapadă, plus că e la 6 km de Sovata, unde se poate continua relaxarea, pe lac, sau cine ştie ce alte activităţi.

Câteva poze aici. 

Comments (8)

  • Mie personal mi se pare un pastrav foarte prost gatit si scump ca dracu`. Eu daca imi pun in cap il fac mai bun si mai gustos si nici macar nu gatesc deobicei. Parerea mea e ca doar numele de locul ala… si nu are nicio legatura cu calitatea in servicii si nici macar cu pestele. De altfel cum nu am fost in vreun local prin zona muresului unde sa se manance peste corect gatit si de calitate superioara… ca crapul si carasul si alte gunoaie de pesti asemenea poti sa-l faci cum vrei tu, ca tot cacat iese din el.

    reply
    • cosmin

      eu iti recomand un local , unde gustul unui peste il simti. probabil ai auzit si tu de el..in sancraiu de mures, fostul restaurant GAROFITA , actual hanul pescarilor..poti sa comanzi un peste ( crap sau fitofag ) cu o mamaliguta si un sos de usturoi . merita incercat ..PS.localul este partial terminat , dar este terasa si pestele este direct din lac…:) ..pofta mare….daca nu iti place , raman dator cu un vin bun…

      reply
  • Lucian

    Azi am fost dupa vreo 7 ani din nou la Campul Cetatii. Da, Mihai, ai dreptate: pastrav prost gatit (cred ca doar il incalzesc cand au cerere de la clienti), servire foarte proasta (din 5 comenzi chelnerul a incurcat 4), mujdeiul contine mai mult smantana si doar miroase a usturoi, si da, a ramas doar numele de locul acesta. Foarte scump totul, sucurile sunt la 250 ml. Punctul bun este asfaltarea pana la restaurant, care lipsea acum 7 ani. Data viitoare voi incerca restaurantul de langa, cel cu iurtele mongole. Over all, DISLIKE Campul Cetatii.

    reply
  • cook free or die

    @mihai
    -ca crapul si carasul si alte gunoaie de pesti asemenea poti sa-l faci cum vrei tu, ca tot cacat iese din el-
    oare? dupa ce parasesti nvelul de margarina si paine *3 mese/24/7 ar fi bine sa comentezi food
    @july
    ai dreptate cu hanul de la sancrai,cu un mic amendament si anume ca,in ardeal pestele se cam gateste ca si porcul. poate o sa mananci o saramura in delta,un peste sarat la mare sau un pastrav in cofa de brad in bucovina

    reply
  • cook free or die

    si da,campul cetatii e pentru cocalari

    reply
  • Robert

    Azi fost la Campul Cetatii , la hanul pescaresc . Intradevar, mancarea cam lasa de dorit, si servirea la masa e mai proasta:) carne cruda..etc, sincer nu recomand acest restaurant.

    reply
  • ana-maria

    Am fost azi la restaurantul hanul pescaresc si in primul rand sevirea lasa de dorit, mancarea nu este cea mai stralucita la sfarsit cand vine nota de plata te fura in fata aveam de platit 73,37 lei plus un Pepsi 4,5 lei are a uitat sa il treaca pe nota si l-a scris cu poxu pe nota…totalul trebuia sa fie 77,87 pe nota a trecut 81,80

    reply
  • Cornel

    Cred ca la Campul Cetatii se afla singurul Han Pescaresc din Romania unde nu se prepara BORS DE PESTE sau GULAS DE PESTE.
    PACAT !
    In rest, toate bune si frumoase.

    reply

Post a Comment