Târgu Mureş
17 Jun, Monday
17° C
TOP

Pe jumătate cântec – spectacol inedit

Duminică28 ianuarie, de la ora 19:00 în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureș, Teatrul de Foc și Teatrul 3G ne invită la un spectacol inedit care ne va atinge pe mulți cu subiectul abordat.

Spectacolul este scris și regizat de Crista Bilciu și jucat în întregime de Anda SaltelechiLa finalul spectacolului, cele două vor intra în dialog cu spectatorii și vor răspunde la întrebările acestora.

Pentru că deja mai mult de jumătate dintre locurile pentru reprezentația programată duminică sunt rezervate, dacă vor fi suficienți oameni care vor dori să vadă spectacolul, „Pe jumătate cântec” va fi programat și luni, 29 ianuarie.

„Pe jumătate cântec” spune povestea Francescăi de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri,   fiecare   surprinzând   o   vârstă,   un   univers,   o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin. O poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere prea mare. Despre cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer.

Textul spectacolului a câștigat concursul de dramaturgie ”Gala Star” 2015, Bacău.

Actrița Anda Saltelechi a câștigat cu acest rol: Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Teatru Scurt, Oradea; Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Fest(in) pe Bulevard, București; Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio Pitești 2017; și a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriță la Undercloud 2017.

Anda Saltelechi este absolut covîrșitoare, lejeră, inocentă, sexy, neașteptat de comică, dar și teribil de dramatică, știam asta de cîțiva ani, prin spectacolele risipite pe ici-colo, alături de Crista Bilciu. Fata aceasta este un adevărat diamant, poate străluci pe scenă, cu zeci de fațete, inepuizabilă, subtilă și puternică. Partea video, semnată de regizoare, e eficace și înduioșător de artizanală, în sensul nobil al cuvîntului. Proiecțiile au ceva din copilăria și prospețimea Francescăi, eroina piesei, avem și aici copleșitoarea nostalgie a unei copilării sărace și dure și a epocii sale, dar care nu are nevoie de nici o avalanșă copleșitoare de tehnologie, nici de 60 de asistenți pentru a săvîrși miracolul unui colaj spectaculos, ruso-canadian, Anda Saltelechi e ea însăși o pasăre rară, rara avis, model unic, și care nu are nevoie de nici o „cîrjă“ tehnologică.

Mirella Patureau în Dilema veche

Rezervări se pot face accesând acest link. Cei care doresc să facă pre-rezervări pentru următoarea seară să le scrie organizatorilor pe teatru3G@gmail.com sau să le lase un mesaj pe pagina de facebook Teatru 3G Színház.

Biletele costă 25 lei.

Mai multe informații pe pagina evenimentului.

Ne vedem acolo! 😀

Post a Comment