Târgu Mureş
15 Jul, Monday
29° C
TOP

Pelit Kebab – shaorma in varianta turcească

Cu toţii cunoaştem dominaţia şaormei de la grec. Rupe… oke. Dar mie îmi place ca pe piaţă să fie concurenţă, pentru  că acea concurenţă aduce progres.

Săptămâna trecută am aflat de la bloggerii veniţi de prin ţară că este shaorma bună cum cobori de la office. Am fost de două ori în inspecţie.  Se află pe strada bolyay cum urci de la concordia undeva la mijloc. în faţă e parcare cu plata, programul e non stop.

Ce pot sa vă spun e  că şaorma e  bună dar e diferita de cea de la grec. Mai clasică ca sa zic aşa.  Dar oferta la turc , pentru ca proprietarul de la Pelit e turc, e mai variată: mai ai un sniţel , mai o şaorma la farfurie. În plus preţurile sunt ok , au şi meniuri cu suc inclus. E bine ca să zic aşa. Un alt avantaj ar fi poate că la etaj sunt mese şi scaune şi poţi să mănânci civilizat. Că e cam cald şi nu e aer condiţionat e şi ăsta un adevăr.

Ce nu-mi place nici la grec nici la turc e că nu au mâncaruri specifice.  frate când mă duc în germănica sau anglia sau pe unde mai umblu eu mănânc mâncare bună, turcească, grecească, monogoleză la fast food-uri. la noi nu… veşnic pui. rareori vită. O carne de oaie? un iskender kebab, nebunii sa ne excite papilele. Nici nu pot să vă povestesc ce bunătăţuri au prin germania la orice kebabarie.

Cine se bagă eventual să facem un kebab meet în mureş. Ne adunăm 20 de oameni şi vorbim cu turcu’ sau cu grecu` sa ne facă nişte şaorme adevărate cu oaie de exemplu? lăsaţi comentarii…  dacă ne strângem oameni eu mă angajez să vorbesc cu oricare dintre ei şi să facem o mâncare. punem 10 lei fiecare, să fie carne , şi scriem şi pe blog facem şi o reclamă. anyone? lăsaţi comentarii

nişte poze de la turc:

Comments (5)

 • Eu ma bag, daca nu lucrez. Dar tot pe pui o dau…carnea de oaie nu-mi place.

  reply
 • Jerry

  ma bag la orice cu pui, ca lenesu 😉
  pieptu rocks!

  reply
 • Se face la baza cu carne de bovine!

  reply
 • bogdan

  Cea mai buna shaorma

  reply
 • bogdan

  La shaormarie pelit totul este special

  reply

Post a Comment