Târgu Mureş
11 Dec, Monday
1° C
TOP

Piesa de teatru Foreplay

Foreplay
Text și regie: Ozana Nicolau
Cu: Ioana Anastasia Anton, Voica Oltean, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu
Muzica: Diana Miron
Mișcare: Silvia Călin
Scenografie: Mălina Ionescu
Video: Elena Găgeanu
Light design: Radu Apostol
Durata : 1h15
Limita de varsta: 14+

Spectacolul are la bază documentarea fenomenului nașterilor timpurii în România. Pornind de la statisticile care arată că 10% dintre mamele care nasc anual în România (adică 22.000) sunt minore, timp de un an, echipa Foreplay a cercetat experienţele unor mame adolescente din Bucureşti, Urziceni, Vaslui şi Ploieşti. Spectacolul explorează condiția vulnerabilă a acestor tinere într-o societate care, pe de o parte, idealizează condiția maternității, iar pe de altă parte, operează cu o percepție stereotipizantă la adresa mamelor adolescente.

O parte dintre întrebarile pe care piesa le pune se referă la sarcini nedorite, indiferent de context. E și un moment în care actorii pun pauză și au un dialog cu publicul, iar concluzia e că aproape toți am fost în situația sau avem apropiați în situația de a se confrunta cu sarcini nedorite, copii fără vină, dar care s-au nimerit prost, ca să parafrazez o replică din piesă. Se creează astfel un cerc transgenerational foarte greu de întrerupt, fără terapie. Mergeți și vedeti, e cu emoție, eu mi-am inghițit de câteva ori lacrimile.

A spus Iulia Marcu despre piesă si despre mesajul pe care aceasta îl transmite.

Piesa de teatru web va avea loc în data de 30 mai 2018, la ora 19:00, la Teatrul Studio al Universităţii de Arte din Târgu-Mureș.

​Rezervările pentru spectacol se pot face prin e-mail la adresa artrev.ro@gmail.com.

 

Post a Comment