Târgu Mureş
23 Feb, Friday
5° C
TOP

Planeta Petrila la Liceul Vocațional de Artă

Clubul de Film al Liceului Vocațional de Artă, organizat de One World Romania la Școală pregătește un nou mirobolant, intrigant, impresionant film documentar –  Planeta Petrila – în regia lui Andrei Dăscălescu, cu Ion Barbu, Catalin Cenusa, Mihai Barbu și Ilinca Paun-Constantinescu.

Clubul de film a fost înființat de 3 eleve harnice, creative și motivate să aducă o schimbare în orășelul nostru, ale Liceului Vocațional de Artă: Iris Nedea, Diana Vlasa și Macrina Moldovan, îndrumate de Laura Borotea ca profesor coordonator. Își propun să aducă prin porțile liceului câte un film nou în fiecare lună și să creeze un mediu *ca pe vremuri* în care acestea pot fi vizionate și discutate. Documentarele au un caracter aparte datorită subiectelor controversate pe care le ating și felul în care sunt tratate, îmbinându-se perfect cu atmosfera relaxată a unei dimineți de sâmbătă, plus compania unei mulțimi de oameni faini. 🙂

Iată câte ceva despre film:

“În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.”

Toți amatorii de film sunt așteptați la proiecția din luna aceasta, în data de 16 decembrie de la ora 11:30, în sala festivă a Liceului Vocațional de Artă.

P.S: vor fi ceai și prăjiturele 😉

Vizionare plăcută! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Post a Comment