Târgu Mureş
24 Apr, Wednesday
16° C
TOP
Întoarcerea

Premieră: Când trecutul invadează prezentul: „Întoarcerea“

Întoarcerea – ultima premieră a acestei stagiuni, la Teatrul Național! 🙂

Aflată în selecția finală pentru Piesa Anului UNITER 2018, piesa Întoarcerea de Laurențiu Blaga este o poveste despre cum trecutul ne poate marca prezentul și chiar viitorul, atunci când unele lucruri nu sunt rezolvate la timpul lor.

Întoarcerea încearcă să investigheze modul în care întâmplări din istoria personală a fiecăruia dintre noi pot să ne urmărească sau să ne schimbe destinul, dar și relațiile umane, pornind de la un fapt ce pare banal – întoarcerea unui prieten din trecut… Patru actori tineri (Georgiana Ghergu, Andi Gherghe, Ale Țifrea şi Ștefan Mura) spun povestea Întoarcerii călăuziți de către regizorul Adi Iclenzan, la Sala Mică a Teatrului Național.

„Suprafaţa liniştită a prieteniei dintre două cupluri se crapă fin şi prin crăpături ies aburi ciudaţi, ce repun în mişcare emoţii vechi.

Există un autor specializat în depistarea unor astfel de mişcări subterane, de jos în sus, admirat în mod declarat de autorul Întoarcerii, precum şi de mulţi alţi oameni de teatru români: Neil LaBute. Şi mai există noul film românesc, căruia îi place să angajeze un astfel de raport cu omul în mediul său proxim. În dialog cu aceste spaţii interioare, teatrale şi filmice – aici îmi vine să plasez acest demers al lui Laurenţiu Blaga. Un teatru-film meticulos, camuflat în vorbire cotidiană şi pe care scrie ca pe un colet: Fragil.“

Theodor-Cristian Popescu (fragment din prefaţa ediţiei electronice a piesei publicată pe LiterNet.ro)

Distribuția: Andi GHERGHE – Mihai, Ştefan MURA – George, Georgiana GHERGU – Cristina şi Ale ŢIFREA – Alexandra.

Regia artistică şi scenografia sunt semnate de Adi ICLENZAN, asistent de scenografie a fost Adrian MATEI, sufleor a fost Iolanda BELBE, iar regia tehnică e asigurată de Stelian CHIŢACU.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta 🛑 14 ani +

 Primele două reprezentaţii vor avea loc în 18 şi 19 iunie 2021, de la ora 19:30, la Sala Mică. Ultima reprezentaţie stagională va avea loc miercuri, 30 iunie 2021, de la ora 19:30, la Sala Mică.

Biletele pot fi achiziţionate online pe site-ul www.biletmaster.ro. Biletele în format fizic pot fi cumpărate la casieria de la Sala Mare a teatrului, de luni până vineri, între orele 12:00 – 19:00. Biletele pot fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.

Hai la teatru! Hai să vezi dacă te regăsești în Întoarcerea!

Consumă mai mult teatru, consumă-l că-ți face bine! 😀

Post a Comment