Târgu Mureş
27 Sep, Monday
11° C
TOP

Prima ediție Cinema-edu la Tîrgu Mureș!

Îmi place ce se întâmplă în oraș în ultima perioadă! Tot mai multe festivaluri, tot mai multe proiecții de scurt/lung-metraje, din ce în ce mai multe proiecte îndrăznețe care caută în târgumureșeni spiritul creativ, imaginația, educația și satisfacția lucrurilor noi, bune și ieșite din banalul care ne-a cotropit.

Cinema-edu , cel mai mare proiect gratuit de educație cinematografică vine la Tîrgu Mureș!

În perioada 11-13 noiembrie 2014, liceenii sunt invitați la Cinema Arta pentru a lua parte la evenimentele Cinema-edu.  Vor avea ocazia să urmărească 3 filme de artă, pe marginea cărora vor dezbate împreună cu invitații speciali. Cinema-edu îi invită să vadă cum este viața în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) și cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te” ( r. Bernardo Bertolucci).

http://www.youtube.com/watch?v=ZF7i2n5NXLo

Rodica Dominteanu, scenaristă și speaker Cinema-edu, consideră că “într-o perioada determinată de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educație cinematografică este esențial în dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor.  Aceștia se află la vârsta la care vor să descopere cât mai mult, la vârsta la care gusturile se formează. Prin urmare, acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunoștință cu filmele de artă, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de promovare, nu ajung la ei. În plus, proiectul Cinema-edu își propune redescoperirea cinematografului ca spațiu social, loc de întâlnire și declanșator de discuții între tineri.”

Cinema-edu dorește să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate.

Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene şi independente, cu un vocabular format pentru înţelegerea acestor producţii, ce provoacă spiritul critic şi creativ.

Proiectul este derulat de Asociația Culturală Macondo în parteneriat cu Asociația K’ARTE din Tîrgu Mureș.

OutInMures susține Cinema-edu, susține dezvoltarea liceenilor, dezvoltarea minților tinere!

Cinema-edu-că-te!!

P.S: revenim cu informații, program.

 

 

Post a Comment