Târgu Mureş
21 Sep, Tuesday
12° C
TOP
Fast And Furious 6

Recomandarea Săptămânii: Fast And Furious 6

Până în acest moment, știi cu siguranţă dacă îţi place sau nu franciza Fast & Furious. Nu cred că există cale de mijloc aici. Tocmai de aceea, regizorul Justin Lin a preluat cârma francizei după filmul cu numărul trei, Tokyo Drift, ridicând franciza la un alt nivel de acţiune, cu o trilogie independentă de filmele anterioare. El s-a întors pentru al șaselea film alături de Vin Diesel, Paul Walker Dwayne Johnson, Ludacris, Jordana Brewster, Tyrese Gibson şi restul găştii care e gata să răvăşească boxoffice-ul din această vară.

Şi ce ar putea să nu îţi placă la această franciză de succes?  Toate filmele Fast And Furious au avut parte de acţiune cu cifra octanică ridicată, dar mai important, au conţinut super maşini tunate şi femei frumoase. Ei şi ce dacă subiectul a mai deviat puţin de la cursul original, şi ce dacă ultimele filme nu s-au mai axat aşa de mult pe maşini tunate şi poveşti savuroase despre curse ilegale, acţiunea abundă în Fast And Furious 6 şi asta ar trebui să fie de ajuns pentru cei ce iubesc această franciză. Reţeta s-a dovedit a fi atât de populară, încât franciza a ajuns la filmul cu numărul şase, acesta fiind un număr rar în ultimii ani, dacă e să ne uităm la toate francizele din trecut. Fast & Furious 6, are un scenariu conceput de Chris Morgan, un scenariu ce schimbă puţin formula iniţială a filmelor anterioare şi lansează pe piaţă un scenariu ce se bazează pe un cu totul alt concept, dar în principiu cu acelaşi miez atrăgător: maşini puternice, o gască multicolorată etnic şi . . . multă acţiune.
Şi chiar dacă Fast And Furious 6 este un film de acţiune care există într-o lume unde mașinile sfidează legile fizicii şi a logicii, fanii – şi audienţa generală în principiu – vor îndrăgi acest film.

De când Dom (Vin Diesel) și Brian (Paul Walker) au dat uimitoarea lovitură din Rio, unde au zdruncinat serios imperiul unui rege al drogurilor și au făcut rost de 100 de milioane de dolari, protagonisti s-au împrăștiat prin toată lumea.  Însă incapacitatea lor de a se întoarce acasă și perspectiva de a trăi pentru totdeauna fugind de lege, a făcut ca viețile lor să fie incomplete. Între timp, Hobbs (Dwayne Johnson) a dat de urma unei organizații de mercenari extrem de duri și de bine pregătiți a cărei rețea se întinde pe teritoriul a douăsprezece țări din Europa și a cărui conducător Owen Shaw (Luke Evans) are ca ajutor de încredere o persoană dragă lui Dom, cea pe care acesta o credea moartă: Letty (Michelle Rodriguez).
Singura cale de a distruge o astfel de organizație de mercenari, este de a le pune în față nişte rivali pe măsură, care să le depășească talentele. Așa că Hobbs îl roagă pe Dom să își reunească echipa pentru o confruntare incendiară, ce devine o răfuială pe viaţă şi pe moarte. Răsplata lor? Anularea tuturor pedepselor și posibilitatea de se întoarce acasă.

Sincer, nu ar fi prea multe de spus despre Fast & Furious 6. Filmul are tot ce-i trebuie pentru a deveni un mare hit de vară al cinematografelor, un film de acţiune ce te va ţine în suspans pe toată durata lui, având parte de mai tot ceea ce aşteptai de la un asemenea film. Fast & Furious 6 demonstrează – încă odată – cât de populare şi complexe sunt caracterele acestei francize şi cât de bine se combină acţiunea fantastică, cu cadrele bine filmate de Justin Lin.  Colaborarea dintre agentul Hobbs şi gaşca de rebeli a lui Dom, este principalul motiv pentru care filmul aduce o savoare în plus acestor noi aventuri ce te vor purta la un alt nivel în ceea ce priveşte acţiunea cu mașini rapide și adrenalină ridicol de ridicată.  Şi ca tot tacâmul să fie complet, producătorii au adus-o la bordul francizei şi pe ex-luptătoarea MMA, Gina Carano, al cărui personaj vă rezervă – mai spre final – o adevarată surpriză interesantă, dar şi nişte scene de luptă frumoase, alături de Michelle Rodriquez. Noul film din franciză, face o treabă excelentă în a arăta cât de gigantă este această producţie, cât de mult succes va avea şi cât de mari sunt aşteptările celor de la studio, care deja îşi freacă palmele cu gândul la sutele de milioane de dolari pe care le vor câştiga cu urmatorul film: Fast And Furious 7.
Şi ca să ne demonstreze asta, producătorii au lăsat imediat după secvenţa de final, un mic indiciu (“Fuck You Chelios” e un hint).
Cu siguranţă veţi avea ocazia să judecaţi şi singuri, dar până atunci, aceste rânduri ar trebui să îţi sugereze că Fast & Furious 6 este un film de acţiune al naibii de bun, pe care nu trebuie să îl ratezi.

Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.

Post a Comment