17 Jun, Monday
0° C
TOP

Recomandarea Saptamanii

De azi avem o rubrică nouă pe minunatul nostru site şi anume rubrica de recomandări de filme. Ne propunem să vă prezentăm cele mai bune filme, dintre cele proaste care rulează la cinema în fiecare săptămână  într-un mod profesionist cum v-am obişnuit. Şi dacă nu ne credeţi de rubrică se va ocupa Silviu, cel care întreţine www.allentto.com  un site pe care găsiţi totul despre filme.

 

Unul din filmele ce a avut premiera recent la noi în România şi ce merită a fi comentate, rulează la amândouă cinematografele de la noi din oraş şi este primul film în care fostul guvernator Arnold Schwarzenegger, deţine pentru prima dată de când s-a întors la actorie, rolul principal.
Ne-a promis că “se va întoarce” şi iată-l într-un film de acţiune, intitulat Last Stand sau Ultima Redută aşa cum l-a tradus distribuitorul din România.
Filmul de acţiune regizat de Jee-Woon Kim, un regizor de care poate nu mulţi dintre voi aţi auzit dar care are la activ 24 de premii câştigate şi 8 nominalizări, este clar un film de week-end, ce dacă nu ar fi avut o distribuţie decentă, ar fi rămas în anonimat. Asta în ciuda faptului că story-ul din peliculă, pare destul de bun.
Tonul puţin mai degajat al filmului de la început, aduce cu sine suficientă intrigă pentru a înţelege ceea ce se petrece cu adevărat în firul narativ al filmului.
O poveste simplă ce devine ulterior mult mai complicată dar care duce la o serie de secvenţe de acţiune ce scot în evidenţă calităţile pentru care Arnold a devenit unul din cei mai cunoscuţi actori de acţiune din lume.
În ciuda faptului că unele acţiuni ale protagoniştilor devin destul de previzibile şi că filmul este plin de clişee cinematografice, încă de la început suntem supuşi unor glumiţe drăguţe, marca Arnold Schwarzenegger, ce pe mai tot parcursul filmului, face haz de necaz de vârsta lui.
La urma urmei, trăim într-o lume în care franciza The Expendables a avut încasări de aproape 600 milioane dolari în toată lumea, o lume în care Bruce Willis se întoarce pentru un alt film Die Hard şi Harrison Ford este gata să se întoarcă la rolul Han Solo în noul Star Wars: Episodul 7.
În mod evident, este super cool să fi un bătrânel simpatic la Hollywood.
Şi pe lângă toate astea, alături de Arnold, îl găsim pe simpaticul “trăznitJohnny Knoxville, cel care nu face un rol deosebit dar care prin zăpăceala lui firească, va smulge câteva zâmbete, chiar dacă acţiunea filmului se concentrează mai mult pe personajul interpretat de Arnold şi cel al personajului negativ interpretat de Eduardo Noriega.
Filmul Ultima Redută spune povestea lui Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) un şerif mai în vârsta, ce a renunţat la carieră din Poliţia Los Angeles, exilându-se într-un oraş de frontieră mexican numit Sommerton Junction.
Cel mai căutat şi mai faimos lider al traficanţilor de droguri din Mexic – Gabriel Cortez (Eduardo Noriega) – după ce evadează dintr-un camion blindat (cum altfel decât cu un clişeu), ce îl transportă la o închisoare federală, îşi face planuri pentru o ieşire spectaculoasă din SUA, tocmai prin oraşul şerifului Ray (Arnold).
În afara faptului că Cortez conduce o maşină al dracu de rapidă, cu care jonglează pe tot parcursul drumului până la frontieră, el mai deţine şi un as în mânecă: un agent FBI ca şi ostatic.
Toate astea în timp ce în oraşul liniştit în care Ray este şerif, nu se întâmplă mai nimic ieşit din comun.
Atunci când doi oameni ai legii din Sommerton Junction descoperă o trupă de terorişti ce construiau un pod mobil peste un canion si un ajutor de şerif este impuşcat, lucrurile încep să se complice.
Seriful Ray trebuie să îşi reia rolul de adevărat om al legii, pentru a rezolva problema ce se abate asupra oraşului său.
Telefonul unui agent FBI – interpretat vag de Forest Whitaker – îl trezeşte pe şerif din amorţeală de zi cu zi şi realizând că faimosul traficant de droguri vrea să treacă frontiera prin Summerton, acesta organizează – cu ce are la dispoziţie – o ultimă redută pentru a-l opri pe Cortez să fugă din calea legii.
Acţiunea filmului este una clasică iar Arnold se descurcă destul de bine pentru cei 65 de ani ai săi, mai ales la confruntarea finală cu personajul negativ, ce rezervă şi căteva surprize.
Dar în ciuda unor lipsuri , Ultima Redută reuşeşte să stârnească câteva zâmbete, mai ales că personajul actorului Luis Guzmán este un fel de clovn al forţelor de ordine din Summerton, ce în combinaţie cu personajul lui Johnny Knoxville – un vanzator de arme – aduc probabil cele mai bune momente ale filmului.
Iar tu dacă vrei un film simpatic cu acţiune moderată şi un scenariu ce nu îţi solicită prea mult materia cenuşie, atunci trebuie să vezi Ultima Redută, film în care mai joacă Rodrigo Santoro, Jaimie Alexander, Peter Stormare, Genesis Rodriguez şi Zach Gilford.
The Last Stand scoate de la mine o cotatie de 7 din 10 stele şi asta doar pentru distribuţie.

 

Stiti voi, fiti critici, ca pana una alta Silviu Andrei nu s-a deprins cu folosirea wordpress si nu se poate apăra.

Comments (4)

 • Cip

  Adevarul e ca asta e primul film cu Arnold pe care l-am vazut, in care Arnold chiar joaca teatru, si joaca destul de bine. Scenariul e bine legat si astfel reuseste sa te tine interesat pe tot parcursul filmului (exceptand evadarea din blindata :)) ). L-am vazut in imax la Bucuresti, miercurea asta. Nota mea este 8 din 10. Pentru ca desi a iesit un film bun, cu aceasta distributie putea sa faca mai multe minuni.

  reply
  • Arnold si-a intrat in forma cu The Expendables iar aici chiar s-a descurcat bine, mai ales ca a avut o pauza destul de mare.
   Sincer, astept sa vad ce replici memorabile va mai introduce in urmatorul Terminator 🙂
   Cat despre distributie, mi-ar fi placut sa vad mai mult din jocul lui Rodrigo Santoro, pe care astept sa il vad in 300: Rise OF An Empire ca si Xerxes 😀

   reply
 • unu altu'

  cel mai tare film actiune/ comedie …deci n’am ras asa de tare nici la american pie , super tare filmul !

  reply
 • paula

  Foarte interesanta noua rubrica, dar putin mai scurta.. ca nu am rabdare sa citesc tot si chiar ma intereseaza movie review 🙂

  reply

Post a Comment