Târgu Mureş
02 Oct, Monday
8° C
TOP
RedRum

RedRum – A Tribute To Grunge

Noul an ne aduce, în Clubul Presei, un concert live, tare fain  – RedRum! 😀

RedRum nu e o trupă tribut în adevăratul sens al cuvântului ci, mai degrabă, un grup de prieteni care se întâmplă să fie și muzicieni, care simt la fel și care, de prin 2007, se întâlnesc periodic ca să aducă un tribut Grunge’ului, ca muzică, ca atitudine, ca stare.

RedRum înseamnă:
Alex Purje (Space Needle) – voce
Cezar Popescu (Viţa de Vie) – chitară şi voce
Andrei Filip (ex Timpuri Noi) – bass
Razvan Ristea (Luna Amară) – tobe
Sorin Moraru (Luna Amară) – bass
Andrei Zamfir (Days of Confusion) – bass

Când zicem Grunge, mintea ne zboară imediat în Seattle-ul anilor ’90, chitări electrice distorsionate răsunând în subsoluri, ploaie, plete și cămăși de flanel. Pe coloana sonoră a “filmului” auzim acorduri de pe TEN, Nevermind sau DIRT și asta pentru că “Grunge-ul” ca subgen al rock’n’roll-ului se materializează odată cu apariția acestor albume devenite, între timp, iconice. Ne gândim la Alice in Chains, Pearl Jam, Nirvana, la Soundgarden, Mudhoney, Green River sau poate chiar la Mother Love Bone, Temple of the Dog sau Mad Season. Au trecut 28 de ani de atunci, o viață întreagă și totuși, parcă a fost ieri.

„Pure grunge! Pure noise! Pure shit!” („Mizerie pură! Zgomot pur! Rahat pur!”)

Și totuși, de ce RedRum?

Pentru că inevitabil, ne întoarcem cu gândul spre muzica ce ne-a format, atât ca oameni cât și ca muzicieni, pentru că mulți dintre cei care ne-au ghidat nu mai sunt printre noi și pentru că simțim nevoia să ne gândim la ei, să ne gândim la “noi de atunci” și să împărtășim cu voi un pic din toată nebunia aia faină pe care o păstrăm adânc în suflet și care e, poate, la fel de actuală astăzi.

Grunge’N’Roll

Doar citind numele artiștilor care formează RedRum, îți poți da seama că va fi in concert tare, tare fain! 😀

Hai, hai la concert cu noi în seara zilei de 17.01.2020 cu începere de la ora 21:00, la Clubul Presei!

Post a Comment