Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Restaurantul Lira

Dacă m-ar întreaba cineva, unde se poate mânca bine, unde sunt gustoase bucatele, primul local care mi-ar veni în minte, cu siguraţă, ar fi Lira.

Da..da..ştiu, şi la Tempo e bună mâncarea, dar pentru mine, parcă  Lira e în topul clasamentului.

Şi pot să afirm cele de mai sus, pentru că frecventez restaurantul de ceva timp, nu a fost o experienţă singulară, din care să trag niste concluzii pripite. Nici vorbă de aşa ceva.

Dar cum orice poveste are şi părţi negative,trebuie să descriu şi păţania pe care am avut-o  la ei.

Era în 2 ianuarie, ne întorceam de la revelion şi, ca tot omul, am oprit să mâncăm o ciorbă. Comanda ni s-a luat după 25 de minute, timp în care am fost repeziţi de câteva ori cu replici de genul “Imediat” sau “Nu vedeţi că e aglomerat” sau “Cum nu v-a luat nimeni comanda până acum”. În fine, ni s-a luat comanda şi după vreo 5 minute, am fost anunţaţi că nu mai este ciorbă de burtă, eventual dacă dorim să comandăm altceva. Nu era suficient că atmosfera era şi aşa tensionată, la nota de plată ne-au băgat şi ciorbele de burtă care nu au mai venit niciodată dar şi ciorbele noi, nota fiind umflată până la refuz. Cumva, s-a rezolvat şi situaţia aceasta.

Concluzia… pentru zilele acestea de sărbători personalul era prea puţin, trebuia dublat. Revin oricum cu afirmaţia că mâncarea e cea mai bună şi de la incidentul de mai sus menţionat, am mai fost acolo şi nu s-a mai întâmplat să fie cineva nepoliticos, aşa că nu pot decât să dau vina pe conducere, că nu au avut grijă să fie acoperiţi în caz de aglomeraţie.

Felul meu preferat de mâncare este puiul “Borzas” care costă 14 lei, doar că nu mai trebuie garnitură, aşa îl servesc eu cel puţin, dar mi s-a spus că şi puiul “La Lira” este genial, pe care urmează să il servesc şi am să revin cu confirmare.

Vă rog să îmi spuneţi dacă aveţi alte păreri, pentru că este unul din localurile mele preferate şi ar fi bine să cunosc şi alte experienţe.

Restaurantul “Lira” este situat pe E 60, cum ieşi din Corunca, spre Acăţari, în pădure. Locaul e rustic, acum l-au şi mărit, suportă o capacitate destul de mare de persoane şi atmosfera e frumoasă.

Mai găsiţi câteva poze aici.


Vizualizare hartă mărită

Comments (7)

 • gdi

  cum umfla pretul daca sunteti mai multe persoane…eu am mai patit…

  reply
  • mihai

   cred ca asta tine mai mult de ospatari si totusi…. si aia au fost angajati de cineva!

   reply
 • Ai putea incerca si cordon bleu ul. E foarte bun si portia e “maricica”.

  reply
 • Nicu

  Am fost si eu azi cu inca 2 colegi la Lira. Numai cuvinte de lauda am. Am mancat ciorba de burta, “Borzas” si clatite cu ciocolata. Cu greu si cu rabdare multa am reusit sa mananc tot. Mancarea a fost foarte buna si servirea impecabila.
  Recomand si eu.

  reply
 • Trebuie sa ma duc si eu 🙂

  reply
 • Ana Maria

  Ciorba de fasole in paine, pt cei carora le place e senzationala! Eu nu am patit sa fie umflata nota pana acum. In rest e localul meu preferat, daca l-ar muta in oras as merge in fiecare zi la clatite cu ciocolata “a la Lira” 😛 pentru ca sunt pur si simplu delicioase, sa nu zic de alea cu inghetata.
  Parerea mea, vorba aia: si fotbalistii au o parere, e ca aspectul rustic si mancarea merg mana in mana pt o seara petrecuta in voie buna 😛 am reusit sa fac si o rima ;))

  reply

Post a Comment