Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
11° C
TOP

Review Meniul Zilei Elguna Restaurant

Un alt local, un alt meniu, de această dată Elguna Restaurant!

Este un local micuț cu o terasă la fel de micuță, nu aproape de centru orașului dar un local care ne-a servit cu un meniul zilei bunicel.

Ne-am ales o masă în interiorul localului, care era gol, și în foarte scurt timp (maxim două minute) patronul, după cum am dedus puțin mai târziu, a venit să ne ia comanda.

Meniul zilei a fost:

  • Ciorbă Ardelenească
  • Iahnie de fasole cu cârnăciori la grătar/
  • Pulpe de pui dezosate la cuptor/
  • Tocăniță de vițel
  • Piure sau paste
  • Castraveți
  • Prăjitura casei
  • Nou: păstrăv proaspăt prăjit cu lămâie (1buc-250g) și cartofi prăjiți.

Nu ne-a deranjat că el era ospătarul localului așa că…nu, nu vom critica acest lucru. Dezamăgirea noastră a fost când am aflat că, din tot meniul vast, nu mai era la felul doi decât pulpe de pui dezosate la cuptor. Noul meniu nici atât. Mh…fie…

Masa ne-a fost rapid pregătită, pâinea (proaspătă) din partea casei a fost adusă iar în aproximativ cinci minute au ajuns și ciorbele noastre.

Ciorba ardelenească a fost cantitativ suficientă, potrivit de caldă, nu foarte grasă, condimentată bine, tarhon nu mult și nici puțin dar parcă puțin prea acră. Știu că așa se face această ciorbă, acrișoară, dar…a fost puțin prea acrișoară. Am primit, fiecare, și câte un ardei iute la ciorbă. Până să ne apucăm de mâncat am avut o mică problemă cu una dintre linguri care avea, ceva, albastru pe suprafață care se lua și pe șervețel. Atenție dragilor la tacâmuri!

IMG_6563-meniul-zilei-elguna

IMG_6567-meniul-zilei-elguna

După terminarea primului fel, debarasarea a fost făcută rapid, felul doi urmând.

Salata de castraveți proaspeți și roșii a fost adusă în aproximativ trei minute, felul doi urmând la două minute.

Pulpa de pui a fost bine făcută, condimentată bine, în cantitate suficientă. Piureul a fost bun dar ar fi fost și mai bun dacă era mai cald. L-am primit călduț. Felul doi ne-a plăcut și ne-a săturat. Trebuie să precizez faptul că salata a fost într-o cantitate suficientă, precizez asta pentru că nu de multe ori ne-a fost de ajuns salata la felul doi.

IMG_6568-meniul-zilei-elguna

IMG_6570-meniul-zilei-elguna

Felul doi l-am terminat așa că am trecut rapid la desert, acesta aflându-se pe masă pentru că a fost adus odată cu felul doi.

Prăjitura casei a fost defapt câte o felie de salam de biscuiți. Ne-a plăcut. Ne plac deserturile preparate în bucătăria localului.

IMG_6575-meniul-zilei-elguna

Se mănâncă bine la Elguna-Restaurant, meniul zilei a fost bunicel, am mâncat și mai bine dar și mai rău.

În local nu miroase a mâncare, este curățel…, servirea a fost rapidă iar muzica a fost la volum potrivit. Dacă s-ar acorda mai multă atenție detaliilor și curățeniei, în principal veselei, să nu mai fie albastră :p ar fi mai bine. Și, poate se prepară mai mult felul doi dacă sunt anunțate trei variante ca să avem de unde alege și pe la ora 15:30…

Raportul calitate/preț este unul bunicel, preț/meniu este de 13 lei. Meniul are inclus desert și pâine din partea casei.

Dacă vă aflați în zonă, vă recomandăm meniul zilei la Elguna-Restaurant și vă așteptăm să ne împărtășiți părerile.

Meniul zilei pe săptămâna viitoare îl puteți găsi accesând, cu încredere, meniulzilei.info

Poftă bună! 🙂

Post a Comment