Târgu Mureş
24 Nov, Sunday
1° C
TOP

Review Meniul Zilei Hotel Tempo

Această săptămâna am ales pentru meniul zilei, gândindu-ne că sigur va fi bună mâncarea, restaurantul hotelului Tempo.

Hotelul are un restaurant spațios, curat și o terasă, în curtea interioară, drăguț amenajată. Am ales să luăm masa pe teresă, după ce am “studiat” puțin restaurantul.

În mai puțin de un minut, un domn ospătar a venit și ne-a luat comanda: 2 meniul zilei, aceeași variantă (una singură fiind) și anume:

  • ciorbă țărănească
  • ceafă de porc la grătar cu cartofi țărănești
  • salată
  • desert

Ciorbele noastre au venit în aproximativ 5 minute, însoțite de un coș de pâine din partea casei. Ciorba țărănească a fost ciorbă de fasole boabe cu afumătură. Nu știu ce rețetă are bucătarul lor, am mai mâncat ciorbă țărănească dar nu avea fasole boabe…dar a fost bună ciorba, poate una dintre cele mai bune ciorbe mâncate în oraș. Bine condimentată, nu a fost grasă, tarhon în cantitate potrivită, caldă atât cât trebuie, consistentă, porție destul de mare.

IMG_3104

Debarasarea a fost promptă, următorul fel a venit în aprox. 2 minute.

Felul 2 a venit cu o surpriză, pe care am mai întânit-o și la Taverna Diavolului, și anume: cartofii țărănești au fost înlocuiți cu piure de cartofi! Dacă ce am primit în farfurie (și ce am pozat pentru voi) sunt cartofi țărănești atunci…. Încă un meniul zilei modificat, mergi să mănânci ceva și te trezești că mănânci altceva, defapt! Nu înțeleg ce se întâmplă?! Ok, nu mai ai cartofi țărănești, pui altă garnitură, ok! Dar spune clientului!!!

Pentru ceafa de porc la grătar s-au folosit 2 bucăți tare grase! Nu sunt eu pretențiosă dar mă așteptam să mănânc măcar jumătate din bucata de carne. (pentru poză s-a folosit ceafa de porc mai puțin grasă pentru “estetica” pozei!) Ei bine…aici nu am reușit să fac asta! Nu era destul de sărată carnea și, pentru că pe masă nu era, și nici nu s-a pus olivieră, nu am avut posibilitatea de a ne condimenta după bunul plac carnea. În schimb a fost bine făcută la grătar. Ca salată am primit niște castraveți murați. Aceștia au mers bine cu carnea grasă și nesărată.

IMG_3119

IMG_3121

Și…din nou aceeași senzație de “hai terminați, plecați odată!” pentru că, odată cu felul 2, a fost adus și desertul! Domnilor, doamnelor, domnișoarelor ospătari: nu este ok! Nu este frumos! Nu se simte ok clientul când îi aglomerați masa cu 2 feluri, nu vrea să aibă spațiu restrâns pe masă de n farfurii, nu vrea desertul și felul 2 în același timp pe masă!! Cine vrea, eu cred că spune: “mă grăbesc puțin. Se poate aduce și desertul, acum?” sau este bine primită întrebarea: “vă pot aduce și desertul acum?” Nu cred că a omorât pe cineva această întrebare!!

Desertul a fost reprezentat de câte o clătită, bună, plină de dulceață de caise, home made. Am mâncat-o cu mâna, respectiv cu furculița și cuțitele de la felul 2, pe care le-am curățat într-un șervețel, pentru că nu am primit tacâmuri pentru clătită. Nu, nu vream, personal, să o mănânc cu mâna!

IMG_3122

IMG_3124

Ciorba ne-a săturat, atât cât am putut mânca din felul 2 ne-a săturat și mai bine. Desertul a fost bun. Per total meniul zilei la Hotel Tempo este suficient și bunicel. Poate fi și mai bun dacă se servește meniul anunțat și dacă se folosește o carne mai bună! Oliviera e un must pe toate mesele restaurantului iar aducerea desertului așa…din senin nu e un lucru bine primit!

În restaurant nu miroase a mâncare, este curat, tacâmurile sunt printre cele în cea mai bună stare. Terasa este liniștită, curată iar volumul muzicii este unul potrivit.

IMG_3130

Raportul calitate/preț este unul bunicel, preț/meniu este de 15 lei/meniu iar prețul unei ape la 500ml este de 3,5 lei (cel mai bun de până acum).

Vă recomandăm să încercați meniul zilei la restaurantul hotelului Tempo și, evident, vă așteptăm cu păreri.

Meniul zilei de mâine îl găsiți accesând acest link meniulzilei.info

Poftă bună!

Comments (8)

  • Pe mine personal nu m-a deranjat ca nu am primit tacam la desert, ok puteai sa fi intrebata, puteai si tu sa ceri frumos dar depinde de persoana. Cat de bucata aia de ceafa da, imi era jena sa ii fac poza.

    Ideea e ca te astepti la mai mult de la un restaurant din cadrul unui Hotel. Ca spatiu, amenajare, vesela si restul oricum e printre cele mai ok de pana acum, servirea cam sictirita mai adaug eu.

    Nu e un minus asa mare, se rezolva peste noapte cu putin interes, totul e acolo, la prezentare.

    reply
  • Andreea

    Laci si Tempo erau printre localurile mele favorite din Mures, mai ales cand aveam musafiri din afara orasului. Atmosfera si mancarea faceau toti banii. Dar…ceva s-a schimbat. In primul rand servirea. Sictirul ospatarilor este mai mult decat evident, seara cand este mai aglomerat dureaza minute bune pana sa vina cineva sa iti aduca un meniu, dupa care o alta eternitate sa ti se ia comanda. Daca ai ghinionul sa mergi in weekend, pe ceas astepti o ora pana mananci (verificat!!!). Singura sansa sa ti se aduca si nota este sa te ridici de la masa si sa te pregatesti de plecare, pentru ca altfel esti absolut invizibil pentru personalul de acolo. O mare greseala este sa mai ai nevoie de ceva in timpul mesei sau sa nu comanzi desertul si toate bauturile din start.
    Un exemplu clasic de local care ar putea fi excelent sub o alta administrare.

    reply
  • Dani

    Localul arata bine ca e nou, modern si nu e folosit intens.
    Mancarea e la fel ca la Tempo, aceleasi retete, aceleasi ingrediente. Dupa parerea mea nu e mancare de 4 stele, nu mi s-a parut mai buna decat in locurile in care e 10-12 lei meniul zilei.
    http://i.imgur.com/v3x5Csi.jpg asta am mancat odata, singura obiectie e ca gratarul nu a fost curatat si s-a luat pe carne arsura care se simtea foarte tare

    reply
    • Carmen

      Da, asa este. Este un hotel nou si tocmai de aceea ne asteptam la mai mult. Meniul a
      Foat bunicel si da, se poate manca mai bine de acei bani in alta parte.

      reply
  • Dani

    A da, nu exista “vroiam”, e vream sau voiam 🙂

    reply
    • Carmen

      Da, vream. Corect. 🙂

      reply

Post a Comment