Târgu Mureş
05 Mar, Tuesday
1° C
TOP

UNTOLD -festival la care biletul se plătește donând sânge

“Pay with blood” este o campanie pentru încurajarea donării de sânge în România

UNTOLD Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează “Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge.

În perioada 14 – 24 iulie donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com și completează formularul de donator. Mai mult, între 17-19 iulie, toți cei care vor dona sânge la caravana mobilă București, amplasată în Parcul Herăstrău, sau între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca vor primi pe loc bilete la festival.

“Dacă donezi în perioada campaniei, primești reducere la abonament (pentru toate zilele), dar dacă donezi în acele weekend-uri menționate, vei primi un bilet de o singură zi gratuit.”-sursa informație fb eveniment.

“Festivalul UNTOLD are loc la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, un loc care a făcut România faimoasă în întreaga lume pentru legendele cu Dracula. În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de sânge în unitățile medicale, o campanie care se inspiră din aceste legende pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale este mai mult decât binevenită. Prin campania “Pay with blood”, ne dorim să creștem gradul de conștientizare a acestei nevoi și contribuim la creșterea numărului de donatori în România”, spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.

România ocupă în prezent penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, potrivit INTS. La nivel național, doar 1,7% din populația țării donează sânge, iar cei mai mulți devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, arată datele Institutului Național de Transfuzie Sanguină.

Comments (2)

 • Flow

  o mare vrajeala
  de fiecare data e full de oameni
  daca le pasa sa faca procesul mai automat sa stam mai putin

  reply
  • Carmen

   E plin unde? In centrele de donat sange? In ce tara traiesti?

   reply

Post a Comment