Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
14° C
TOP

Review Seeds of Change-TEDxTarguMures

Ieri, a fost o zi lungă, dar care mi-a oferit posibilitatea de a învăța ceva nou, de a cunoaște oameni noi și de a împărtăși experiențe.

Da, ieri a fost a II-a ediție TEDxTârguMureș, cu tema Seeds of Change. Probabil știți că au fost 13 speakeri care ne-au povestit viața lor în câteva minute explicâdu-ne cât de important este să faci ceea ce îți place și să încerci să fii TU schimbarea ce o vrei în lume.

ted

Mulți speakeri, multe experiențe! Câteva idei care m-au impresionat sau pur și simplu mi-au plăcut/nu mi-au plăcut.

1. Bogdan Rațiu, un profesor altfel, care ne propune să pavăm un drum către noi înșine, un drum prin cultură. Evident fiind profesor de limba și literatura română ne-a recomandat două cărți Orbitor de Mircea Cărtărescu și Nuntă-n cer de Mircea Eliade.

2. Haller Piroska, profesor universitar.Speach-ul ei nu mi-a plăcut absolut de loc, dar totuși am acceptat un sfat de la ea: Mergeți pe încredere pentru a construi o lume mai sigură.

3. Kadar Magor spune clar Find you way!, pentru asta trebuie să îți găsești talentul și să îl folosești. Simplu, nimeni nu îți promite un final fericit, dar el te asigură că ești pe calea ta.

4. Marius Soflete, un om cu multe vise îndeplinite. Eu am rămas impresionată de felul lui de a fi cât și de proiectele lui superbe, câteva dintre ele am avut ocazia să le văd pe viu iar la momentul respectiv mă minumam de ingeniozitatea persoanei care le-a făcut. El se ghidează după Mintea creează. Mâna execută. Sufletul unește.

5. W. Peter Szabo prezice viitorul și ne spune că Internet of Things would became Internet of Experiences and this would be the web of knowledge. Un web creat de toți care conține tot ce vrei, chiar o să îți citească mintea, acestea fiind prezise pentru anul 2020.

6. Rudy Moca este un strop de întuneric într-o lume a luminii. A vorbit frumos, calm, cald, sincer mi-a făcut plăcere să-l ascult.

7. Dr. Raed Arafat, o personalitate. Cred că mai mult de jumătate din sală și-a cumpărat bilet să-l vadă pe el, n-am nimic împotriva acestui fapt și chiar cred că e o persoană care are și va avea ceva de spus. Este caracterizat ca fiind un om nebun, este nerezonabil și crede că uneori e mai bine să ceri iertare pentru ceva ce ai făcut, decât să ceri voie iar pentru lucrurile în care crezi trebuie să lupți.

IMG_8509

8. Alexandru Lupsa fondatorul Alpha Transilvania zice simplu We are what we do îndemnându-ne a fi exact cine suntem, iar dacă ceilalți vor aprecia vor prelua, așa că ceea ce ai învățat nu lua cu tine în mormânt, dă mai departe.

9. Shinya Ozaki, dirijor. E de părere că cel mai important lucru în viață e să trăiești prezentul, pentru că trecutul și viitorul sunt doar iluzii, iar trăind în prezent acumulezi experiențe care îți vor da idei.

IMG_8582

10. Stefan Moisei, programator pentru care monitorul este o chestie nașpa care doar ocupă loc pe birou și consumă curent. El apreciază oamenii care cred despre el că are doar o altă trăsătură, nu o problemă. Știe că nimic nu e imposibil, ci doar mai greu și în momentele în care are impresia că ceva e imposibil analizează dintr-o altă perspectivă. Interesant, nu? El este speakarul ce mi-a plăcut cel mai mult, în fața noastră el a fost exact așa cum este el defapt și am simțit că deși este diferit are poate mai mult de arătat decât ceilalți. Este un model demn de urmat și de apreciat și pentru asta îi mulțumesc.

IMG_8589

11. Raluca Muresan o fată tânără care și-a îndeplinit un vis din copilărie și ieri a fost acolo să ne spună cât de frumos este să-ți îndeplinești un vis.

12. Kincses Reka, o femeie căreia îi place să călătorească și cam atât. Și-a dorit ceva și a făcut-o pentru a-i demonstra tatălui ei că poate.

13. Andreas Moser, un avocat care și-a dat seama că în viață trebuie să faci ceea ce îți face plăcere pentru că altfel ai parte de cel mai trist scenariu și anume trăiești același lucru iar și iar, zilnic același lucru. El a făcut o schimbare pentru a face ceea ce îi face plăcere, tu ce mai aștepți?

IMG_8650

Mulțumim echipei din spatele a tot ceea ce a fost TEDxTârguMureș și ne dorim să asistăm la cât mai multe evenimente TEDx la noi în oraș. 🙂

IMG_8686

Credit foto: Pal Ramona

Post a Comment