Târgu Mureş
25 Feb, Sunday
12° C
TOP

Roboţelul de aur – Proiecţie KineDok

Seara de 12.07.2016 cu începere de la ora 21 ne aduce o nouă proiecție marca KineDok în grădina de la J’ai Bistrot.

Pe scurt, Roboţelul de aur prezintă viața boxeriței Steluța Duță, o multiplă campioană europeană și mondială, aflată la vârsta de 34 de ani. O veţi vedea pe Steluţa în ring, la antrenamente şi în timpul meciurilor, pregătindu-se pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, sperând la o victorie care îi va aduce lucrul pe care nu l-a avut niciodată, o casă.

Tot în cadrul documentarului, veţi putea să îi cunoaşte-ți pe foştii colegi de orfelinat ai Steluței și antrenorul său, Constantin Voicilaş, părintele său adoptiv, omul care a salvat-o.

În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Stelauța decide să se împace cu trecutul său. Merge să își întâlnească familia biologică pentru care nu poate simți nimic decât milă și dispreț, îi revede pe cei mai buni prieteni ai copilăriei, prieteni care sunt marcați și ei de experiența instituționalizării.

Istoricul de neglijare și violență face un tablou sumbru al vieții Steluței și al prietenilor săi, nici unul neputând trece peste privarea de afecțiune de care au avut parte, nici unul nu poate avea o viață stabilă. Cariera de boxeriță pare o scăpare pentru Steluța, realitatea o contrazice, boxul fiind o expresie a violenței, un demers sisific în care Steluța este angrenată fără perspective adevărate.

 

Roboțelul de Aur

Durată: 73
Regizor: Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu
Limbă originală: română
Anul: 2015
Țara: România
Producător: Mihai Dragolea
Companie producătoare: Vagabond Films
Distribuție: Vagabond Films

Post a Comment