Târgu Mureş
30 May, Thursday
17° C
TOP

Școala Nevestelor – A nők iskolája

Acest articol este dedicat iubitorilor de teatru dar și celor care sunt curioși să afle mai multe despre această artă. Compania Liviu Rebreanu vă prezintă una dintre piesele consacrate care a participat la numeroase festivaluri și care intră în categoria pieselor de teatru cele mai îndrăgite de public.

Spectacolul Școala Nevestelor de Moliere, în regia lui Cristian Juncu, scenografia lui Cosmin Ardeleanu și coregrafia lui Bordas Atilla, este programat duminică 11 februarie 2018, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureș.

Școala Nevestelor este în cea de-a șasea stagiune în repertoriul Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș și a participat până acum la Festivalul Național de Teatru București. Festivalul Național de Teatru Povești Alba Iulia, Festivalul de Teatru Clasic Arad, Festivalul de Teatru Ploiești, Festivalul Național de Umor Constantin Tănase Vaslui. 

Biletele și abonamentele poti fi achiziționate de luni până vineri între orele 12.00 -17.30 la Agenția de Bilete a Palatului Culturii sau la casa de bilete a teatrului de luni până vineri între orele 09.00-15.00 și online www.biletmaster.ro

Despre piesă organizatorii spun că:

“Şcoala nevestelor” este o satiră acidă la adresa cuplurilor în care diferenţa de vârstă depăşea limita bunului-simţ, Moliere valorificându-şi talentul comic pentru a elabora o adevărată ştiinţă despre om şi despre viaţă.

 

HU:

Az alábbi cikket színházkedvelő olvasóinknak ajánljuk, illetve mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni erről a művészeti ágról. A Liviu Rebreanu Társulat a színháztörténelem egy fontos darabjával jelentkezik, mely amellett, hogy számos fesztiválon nagy sikernek örvendhetett, széles körben ismert és kedvelt.

A nők iskolája című Moliere-darabot 2018 február 11-én tekinthetik meg délután 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Mindez Cristian Jurcu rendezésében, Cosmin Ardeleanu látványtervezői és Bordás Attila koreográfiai munkájának végeredményeként került színpadra.

A Liviu Rebreanu Társulat A nők iskolája című darabot immár hatodjára játsza repertoárjában. Az elmúlt években a Bukaresti Országos Fesztiválon, a Gyulafehérvári Országos Fesztiválon, az Aradi Klasszikus Színházi Fesztiválon, a Ploiesti Színházi Fesztiválon és a Vaslui-i Constantin Tănase Országos Humor Fesztiválon is szerepeltek vele.

A jegyekhez és bérletekhez hétfőtől péntekig 12:00-17:30 között juthatnak hozzá a Kultúrpalota Jegyirodájában,  ugyancsak hétfőtől péntekig 09:00-15:00 között a színház jegypénztárában, illetve a www.biletmaster.ro weboldalon.

A darabról-a szervezők szavaival élve:

A nők iskolája egy csípős szatíra, mely olyan párokra világít rá, akik esetében a korkülönbség meghaladja a társadalom által elfogadottat. E műben Moliere komikumi tehetségét érvényesítve tárja elénk tudományát az emberről és az életről.

 

Traducere: Szabó Ivett

 

 

Post a Comment