Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
11° C
TOP

„Școala nevestelor“ vă oferă lecţii de bune maniere în dragoste

Teatrul Național anunță prima reprezentaţie, din acest an, a comediei de succes ”Şcoala nevestelor”!

Se spune că dragostea e oarbă, iubirea n-are vârstă şi că atunci când doi oameni se iubesc, nimic altceva nu mai contează. Oare o fi chiar aşa?

Spectacolul ”Şcoala nevestelor”, în regia lui Cristi Juncu, pune în scenă piesa lui Molière într-o manieră inteligentă şi plină de haz care ne reaminteşte că dragostea puternică şi sinceră are şanse de izbândă într-o lume deseori superficială şi înşelătoare, dar pasiunea egoistă şi lacomă, cu pretenţii de iubire, va fi în cele din urmă învinsă.

Să luăm aminte de la amibţiosul, dar meschinul Arnolphe, care a crescut-o pe tânăra şi idealista Agnes ferită de ochii lumii, pentru a se bucura apoi de farmecele unei frumuseţi cu mult mai tinere decât el, însă izolarea în care a ţinut-o nu au reuşit să îi înăbuşe acesteia dorinţa din ce în ce mai pătimaşă de a cunoaşte un tânăr fermecător şi manierat care să o ia cu el şi să o facă fericită.

Dacă Arnolphe aşteaptă fidelitate şi supunere cu forţa, Agnes visează la dragoste şi libertate alături de alesul inimii ei.

Bineînţeles, acest lucru va da naştere unor situaţii pline de umor, dar şi de tâlc.

”Școala nevestelor” îi are în distribuţie pe actorii: Nicu Mihoc, Ale Țifrea, Cristian Iorga, Dan Rădulescu, Anca Loghin, Csaba Ciugulitu, Ion Vântu şi Luchian Pantea. Scenografia este realizată de Cosmin Ardeleanu, iar coregrafia îi aparţine lui Bordás Attila.

Despre „Școala nevestelor“ în presă:

„Şcoala nevestelor, în această versiune, reprezintă nu numai replierea unui text retradus cu o fineţe care îl face să se înverzească de invidie pe orice traducător profesionist pe un spectacol îndrăcit, cu ritm şi rimă, ci şi rezultatul muncii unei echipe de artişti care şi-au activat cu generozitate resursele pentru a construi un spectacol rotund, dinamic şi care face bine şi celor de pe scenă, şi celor din sală.“

Mircea Sorin Rusu, liternet.ro

Reprezentaţia va avea loc joi, 2 februarie 2023, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național.

Biletele şi abonamentele flexibile pot fi achiziţionate online de pe teatrunational.biletmaster.ro.

Biletele şi abonamentele flexibile în format fizic pot fi cumpărate la casieria de la Sala Mare a teatrului, de luni până vineri, între orele 09:00 – 19:00.

Biletele vor putea fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.

Consumă mai mult teatru, consumă-l că-ți face bine! 😀

Post a Comment