Târgu Mureş
11 Dec, Monday
1° C
TOP

Concert SoNoRo Conac la Palatul Culturii

Îmi face deosebita plăcere de a te scoate la concert, și nu la un oarecare concert 🙂

Mâine, 16 mai 2018, la Palatul Culturii va avea loc un concert SoNoRo Conac

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de naturã intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

Final de concert SoNoRo Interferențe

Sofia Blandu (14 ani), Alex Spînu (16 ani), Dora Lapuste (18 ani) și Andra Borz (18 ani) au încheiat aseară concertul bursierilor SoNoRo Interferențe la Port Cultural Cetate, în aplauzele furtunoase ale publicului. Îi aplaudăm și noi pentru munca susținută pe care au depus-o săptămâna aceasta și pentru concertul fantastic pe care l-au oferit publicului, alături de colegii lor, Sabin Penea, Jan Sekaci, Clara Prager, Marcel Lazăr, Dan-Iulian Druțac și Constantin Borodin.Ne bucurăm că, datorită programul SoNoRo Interferențe, descoperim tineri talentați în fiecare an și mulțumim partenerilor noștri, CEZ Romania, Institutul Cultural Român, UniCredit Bank Romania și Fundația pentru Poezie "Mircea Dinescu", pentru suportul pe care ni-l oferă în realizarea acestui proiect educațional. #SoNoRo #Interferente #bursieri #mentorship #program #CEZRomania #energiepentrubine #energiavinedelaoameni #ICR #UniCreditBank #Romania

Publicată de SoNoRo pe 29 Aprilie 2018

În cadrul concertului SoNoRo Conac va fi prezentat și CD-ul „Rhapsodie Roumaine”, lansat la începutul anului la Viena și care va fi prezentat într-un turneu european ce cuprinde orașele Amsterdam, München, Izmir, Antwerpen, Arezzo și Paris. În România, CD-ul va fi prezentat la toate concertele SoNoRo Conac, de unde va putea fi și achiziționat.

Ne întoarcem cu drag spre locurile spre care ne poartă mereu muzica noastră pentru că în Transilvania călătorim de fiecare dată când interpretăm lucrări de George Enescu, Bela Bartók sau György Ligeti, compozitori ce și-au găsit inspirația culegând folclor din această parte a țării. De aceea am ales să includem pe CD-ul “Rhapsodie Roumaine”, dedicat Centenarului, cele mai cunoscute compoziții ale lui George Enescu și Béla Bartók, lucrări ce surprind prin muzică spiritul, diversitatea și frumusețea Transilvaniei,

declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo.

Palatul Culturii din Târgu Mureș a fost construit între anii 1911 – 1913 și a beneficiat de o finanțare acordată pentru întemeierea de centre de cultură, la împlinirea a 40 de ani de la încoronarea regelui Franz Joseph. Arhitectura clădirii este reprezentativă pentru Secession, o vriantă a stilului Art Nouveau, și este împodobită cu mozaicuri și basoreliefuri în bronz și piatră, fresce și vitralii. Schițele vitraliilor au fost alese să reprezinte Europa la expoziția de artă decorativă din 1914 de la San Francisco unde au fost și premiate. Pe fațada clădirii este ilustrat orașul Târgu Mureș, printr-un mozaic alegoric realizat de Aladár Kriesch, iar în clădire mai pot fi întâlnite compoziții sculpturale în bronz reprezentând scene din opera compozitorului Franz Liszt.

PROGRAMUL CONCERTULUI:

George Enescu (1881 – 1955) – Aubade pentru trio de coarde

Zoltán Kodaly (1882 – 1967) – Intermezzo pentru vioară, violă și violoncel

György Ligeti (1923 – 2006) – Baladă și joc pentru două viole

Frank Bridge (1879 – 1941) – Lament pentru două viole

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Trio de coarde în sol major op.9, nr.1

Johannes Brahms (1833 – 1897) – Sextet în sol major, op. 36

ARTIȘTI

  • Francesco Ionașcu, vioară
  • Christian Naș, violă
  • Răzvan Popovici, violă
  • Marcin Sieniawski, violoncel
  • Cvartetul Tiberius

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: alexa.petre@sonoro.ro sau 0741.190.470.

După fiecare concert, publicul este așteptat la un cocktail oferit de Illy și crama Avincis.

Ne vedem acolo! 😀

Post a Comment