Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
22° C
TOP

START la sezonul de alergat

Da, noi am început noul sezon de alergat la Platoul Cornești. Și pentru că anul acesta a fost prima tură, am descoperit că s-a lucrat intens la noul traseu, noua pistă de alergat și la alte căi de acces spre/prin pădure dedicate plimbatului prin pădure sau pentru “biciclit” cu mountainbike-ul.

1YTSO7dl9QCKQ

Menționez: NU aducem laude!! doar apreciem  :))

Ne-a plăcut noua pistă de alergat din tartan, atât de moale, atât de potrivită pentru acest sport. Daaarr… are “bubele” ei și anume, o să vă arătăm și în poză că nu se mai leagă așa cum se lega cea veche și că trebuie să trecem printre mașini, să fim atenți să nu vină mașina din stânga sau dreapta ca să putem continua alergatul pe cealaltă pistă…care este din zgură. Eror! Not ok deloc!

2016-04-10 13.59.04

Care este cea mai mare problemă pe această pistă de alergat? OAMENII!! De ce? Vă spunem!

Știm că este plăcut acest tartan dar este o PISTĂ DE ALERGAT!! Nu ieși cu cățelul (ca în poza de mai jos), nu ieși la promenadă (vezi poza mai jos), nu îți lași copilașul cu bicicleta pe pistă, nu îți lași copilul să zburde în voie că la fel de “în voie” am putea să nu îl observăm și să îl lovim/dăm peste el, nu stai în grup, ciorchine, să “privești natura”…Greu!! Vă spunem, greu!!

Este potecă, este cărare, este loc de promenadă și în pădure și pe lângă…

2016-04-10 14.05.57 2016-04-10 14.04.12

Pe lângă asta, sunt tăblițe, la intrare pe piesă și pe parcursul ei, care arată explicit prin desene și text  “instrucțiunile de folosință” ale pistei!

2016-04-10 13.54.44 2016-04-10 14.00.46

Cum să te superi dacă ți se spune că este pistă de alergat și că să îți facă loc? Vrem să alergăm, nu să facem slalom!! Nu este normal!! Nu este civilizație și nici respect persoană-persoană, fără supărare!

2016-04-10 14.07.39

Da, a fost o zi interesantă, o zi plăcută, dar în același timp, stresantă că na…au grijă alții de nervii tăi!

P.S: să nu vă supărați pe noi când vă spunem ” PARDON!!” sau “este piesă de alergat nu de plimbat cățelul/copilul/familia/neamul întreg” sau dacă dăm peste voi, pe pistă, că noi alergăm liniștiți și ne uităm la cer/la pomi sau da, în telefon, și din senin apăreți voi, plimbăreții! Nu avem nici cea mai mică remușcare! 🙂

Vă mulțumim de înțelegere și vă așteptăm la ALERGAT pe noua pistă de ALERGAT! 😀

P.S 2. : așteptăm să vedem ce lucrări, amenajări o să se mai facă la platou că… mai sunt muuuulte de făcut, aranjat, reparat și așa mai departe. 

Comments (8)

 • David

  Pardon-

  reply
 • Mar

  Unde este semnul “interzis cu câini”, ca nu-l vad 😛 Sa stiti ca si pentru iubitorii de câini exista o mare problema legata de locurile în care îi putem plimba. Pe pista “pentru plimbare” nu e voie cu animale, pentru ca e parcul de copii lângã si pãrintii fac reclamatii :). Nu o datã mi s-a întâmplat sã vinã paznicul sã îmi spunã ca trebuie sã plec cu câinii de acolo… . Eu cred cã e deranjant si pentru cei care aleargã, dar e trist si pentru noi cei care nu avem unde sã plimbãm catelusii 🙂

  reply
 • esti cretin

  sa ma … in cainii tai !!! mutate la casa , plimbati cainii pe malul muresului !

  reply
 • Cristi Stefan

  si eu am caine si is alergator. am grija sa imi plimb catelusa pe unde nu deranjez pe altii. mi s-a intamplat de multe ori sa alerg si sa vina cate un caine amenintator spre mine. in cazurile respective doar stapanii erau de vina, acele animale fac doar ce stiu.

  trebuie sa ne respectam intre noi 😉

  reply
 • Corina

  In sfarsit cineva puncteaza acest lucru. Nu mai pot cu plimbaretii pe pistele de alergare! Nu mai pot! Daca inainte ii mai ocoleai cumva ca era mai lata, acum e imposibil sa ii ocolesti fara sa faci o luxatie sau o entorsa (deoarece cand iesi de pe pista, risti sa iei un bolovan sau o creanga intre picioare). Sunt hectare intregi unde se pot plimba, iar petecul ala pe care alergam noi, abia are 1 km si doua trei sute de metri. Vrei sa te plimbi? Te poti plimba linistit PE LANGA pista. Cat despre catei, parchezi frumos masina( dupa caz) si o iei prin PADURE, nu deranjezi nici copii, nici alergatorii si nici paznicii. Cainele o sa iti fie recunoscator, le place mai mult prin frunze si pamant decat pe o bucata cauciucata sau asfalt. Pana nu se vor intampla accidente (voite sau nu), nu se vor invata minte.
  Tine de educatie, care lipseste cu desavarsire la 80% din populatia tarii, ca despre respect nici nu se pune problema.
  Respect il am eu, ca nu intru ca buldozerul in voi cand imi stati in cale.

  reply
 • Cip

  Atata timp cat nu vor exista alei (amenajte/asfaltate/iluminate) prin padure din Tudor pana in Cornisa vor exista intotdeauna plimareti.
  Ce este insa si mai deranjant, dorinta aceasta falsa de miscare, in special in weekend: ma urc in masina, petrec 30 minute emanand gaze de esapament pana la Platou, caut 20 minute un loc de parcare, ma plimb 20-30 minute pe unde ma taie capul, ma plictisesc repede si ma intorc acasa alte 20-30 minute, pentru ca nu imi pot imagina ca asi putea sa ma plimb linistit de acasa pana la Platou si inapoi.
  Aici este si complicitatea autoritatilor care incurajeaza aceasta practica, in acest ritm vom transforma intreaga padure intr-o parcare imensa.

  reply

Post a Comment