17 Jun, Monday
0° C
TOP

StartUp Weekend – O Idee Originală

Aşa cum vă spuneam săptămâna trecută, până în data de 24 mai, ziua în care începe StartUp Weekend Tîrgu Mureş, am să vin cu câte un articol săptămânal, pentru a aduce explicaţii suplimentare despre ce înseamnă StartUp şi de ce ar fi bine să vă înscrieţi la un astfel de eveniment.

Pe scurt, cum am mai scris, StartUp Weekend reprezintă un eveniment pentru antreprenori care pot să testeze dacă ideea de afacere pe care o au, este viabilă sau nu. Întregul concept al evenimentului porneşte de la o simplă idee, originală, care are şansa să fie validată (sau nu) de către un grup mai larg de oameni.

Utilitatea StartUp Weekend îşi face simţită prezenţa prin scutirea de un efort, pentru o idee care nu prezintă interes potenţialilor clienţi. Adică, spre deosebire de studiul de piaţă pe care îl poate face un antreprenor pentru a-şi testa ideea, aici rezultatele sunt în timp real. E simplu: ideea prinde sau nu. Şi de aici rezultă economie de timp şi efort financiar considerabil. Unde mai adaugi şi prezenţa unor mentori care sunt deja cu experienţă pe piaţa antreprenoriatului, iar de la ei se poţi afla multe informaţii utile privind startul unei afaceri, respectiv perioada incipientă de implementare a ideii.

Eu recomand cu mare căldura StartUp Weekend pentru şansa pe care o au persoanele participante: implicarea într-un proces de implementare a unei idei noi. Intri într-o echipă şi cot la cot, împreună, creaţi un prototip al proiectului în care credeţi. Şi nu oricum, ci sub îndrumarea unor oameni care ştiu ce înseamnă să construieşti cu succes o afacere de la zero. E un mare plus să cunoşti oameni  tari cu care să faci echipă, oameni care pot să joace un rol important în viitorul tău, de exemplu un co-fondator.

Diferenţa dintre două proiecte similare, mereu o va face implementarea. Sunt multe persoane care au avut aproximativ aceeaşi viziune, dar modul original de implementare a fost cheia succesului. Aici dau un exemplu concret : Hi5 şi Facebook (unii dintre voi poate nici nu au auzit de Hi5, dar el este strămoşul Facebook). Conceptul era acelaşi, dar implementarea Facebook a fost mult mai bună, dezvoltările au fost ingenioase şi cu siguranţă consultanţii au fost dintre cei mai buni. De aceea, dacă ai o idee ar fi un mare avantaj să vii cu ea la StartUp Weekend, unde poţi să primeşti îndrumare specializată.

Şi încă ceva: evenimentul se va desfăşura în totalitate în limba engleză, deoarece astfel se păstrează spiritul startup-urilor originale, pentru că sunt invitaţi persoane internaţionale şi pentru că nu se doreşte excluderea vreunei naţionalităţi. Pe scurt everyone is welcome.

Sper că am reuşit să stârnesc măcar puţin interes legat de StartUp Weekend, suficient pentru a vă dori să accesaţi pagina lor de facebook  sau blogul lor, unde puteţi afla totul despre eveniment până în cel mai mic detaliu. Ne revedem săptămâna viitoare cu un nou subiect despre STARTUP WEEKEND TÎRGU MUREŞ.

Poza e luata de aici.

Post a Comment