Târgu Mureş
12 Apr, Friday
20° C
TOP

Sziget Festival – ziua 1

Dupa un drum de 11 ore, care a trecut mai bine decat ma asteptam, ne-am trezit in gara super debusolati :).

Dar pentru ca era de asteptat sa fie asa, cu rabdare am descifrat cum sa ajungem la cazare si apoi am luat-o spre festival. Pentru cei care nu stau in camping, singura cale de a ajunge la Sziget este mijlocul de transport in comun. Inca inainte sa ajungem pe insula, am dedus ca suntem multi, foarte multi. La urcarea in Hev (un fel de metrou), cu  vreo 8-9  vagoane mari,  abia am mai incaput. Stateam unii in altii si aproape fara aer, dar nu mai conta nimic, pentru ca urma sa pasim pe Insula Libertatii, si asta facea totul suportabil, amuzant chiar.

IMG_4335

Si iata-ne ajunsi…dupa ce am stat la cozi peste 40 de minute. Intrata fiind, am fost efectiv coplesita de nebunia de acolo. Cel putin dupa prima zi, altfel nu pot sa descriu Szigetul, decat nebunie curata. Oameni in toate partile, galagie, lumini, buticuri, magazine, cozi interminabile la …orice. Daca voiam la baie – coada, daca voiam la festipay – coada, daca voiam bere – coada, astfel ca abia la 9:30 am reusit sa ne redresam cu toate : bratari, carduri incarcate si ceva de baut. Adica exact la fix, inainte sa inceapa headliner-ul festivalului: Robbie Williams.

IMG_4421

Admit ca este probabil al doilea cel mai asteptat concert, asteptare care a fost implinita :). Sonorizare impecabila, atmosfera perfecta pentru un concert. Robbie, care deja a sustinut acest concert de “n” ori, nu parea plictisit, si cu aceeasi pasiune a fredonat toate piesele. Am trait tot concertul pana am ragusit, si tin sa ii multumesc artistului pentru deschiderea si interactiunea cu publicul. Cred ca fiecare din cei prezenti (probail peste 100.000 szigetani) a simtit ca Robbie canta pentru el.

IMG_4387

Super obositi dupa o zi cu de toate, am pornit spre cazare. Pentru ca nu doar noi am avut aceasta idee, sa inchidem ziua 1, ne-am trezit intr-un roi de zeci de mii de oameni, asa ca am ajuns la statie tot dupa vreo 40 de minute. Dupa cum va imaginati, iar am stat in Hev ca sarmalele, dar pe cine mai interesa, mai ales ca in gand aveam si am si acum, concertul din seara asta, cel mai asteptat concert de mine Florence and the Machine <3.

Abia astept sa ajungem pe Freedom Island, deja am starea de concert instalata. Revin maine cu alte detalii :).

Comments (2)

  • Carmen

    Hehe! Acum aveti cu ce compara festivalurile noastre, care vi se par acum purici, cu acest festival care este “the godfather of all”! Have fun!! 😀

    reply
    • E nu e godfather, dar clar nu se compara cu ce avem noi, una e cateva zeci de mii de oameni la un festival si alta e 4 sute de mii. Alta e si ca festivalul asta e la a 23-a editie.

      reply

Post a Comment