Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
10° C
TOP

TeachU – prima platformă de meditații gratuite pentru liceeni, din România

În cadrul asociației 11even, care are în centrul activității  proiecte de educație, sport și dezvoltare personală, derulate în mai multe comunități din România, a luat naștere în 2014 programul Creatori de viitor, destinat liceenilor cu performanțe deosebite din România și Moldova.

Anul acesta membrii programului Creatori de viitor, în cadrul unei competiții de idei, au atras atenția juriului cu proiectul TeachUTeachu.ro este o platformă de meditații, dedicată liceenilor din România. Platforma face legătura între mentori, profesori sau tineri cu performanțe și liceeni care fie caută să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur si simplu doresc să învețe ceva nou. Meditațiile au loc într-un mediu sigur, pe Skype, prin conferință video și sunt complet GRATUITE, prin munca voluntară a meditatorilor înscriși. La 3 săptămâni de la lansare platforma deja numără peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de studenți, iar întâlnirile dintre aceștia au generat peste 600 ore de meditații.

Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, actualmente studentă la Oxford University, Department of Chemistry. “Prin TeachU, urmărim să îndeplinim o dublă funcție a educației. Pe de o parte, informația ajunge într-o formă interactivă, interesantă și potrivită nevoilor și cerințelor la cel ce își dorește să învețe. Pe de altă parte, știm că educația e mult mai mult decât informație. Utilizatorii TeachU își dezvoltă abilitățile de comunicare, fie că ele se referă la a explica mai bine noțiunile prezentate, fie la a exprima mai bine ce nu au înțeles, dar li se stimulează și curiozitatea, pentru că mentorii sunt contagios de pasionați de domeniile lor.” spune Gabriela, în calitate de coordonator al proiectului.

Marea provocare a TeachU în acest moment este deficitul de mentori în special la materiile studiate la Bac. De aceea organizatorii lansează o invitație deschisă pentru cei care stăpanesc bine una din materii, să se alăturați comunității pentru a da mai multe șanse liceenilor care nu au posibilitatea unor meditații plătite.

Felicitarile noastre merg către acesti tineri cu inițiativă care încearcă să rezolve o problemă reală a societății românești. Mult succes

Pentru detalii suplimentare nu ezitați să le vizitați site-ul https://teachu.ro/ .

Post a Comment