Târgu Mureş
21 Sep, Tuesday
10° C
TOP

TedxTarguMures – review

Azi e prima data cand mi-am pus problema ca sunt o norocoasa…in ideea ca am un loc unde pot sa impartasesc altora ce impresii mi-a lasat un eveniment, sau o intamplare anume. Asadar…

Saptamana trecuta am participat la TedxTarguMures impreuna cu doua prietene, iar pentru mine cele 6 ore petrecute acolo au fost plus valoare, in sensul ca nu mi-a trecut vreun moment prin cap ideea ca as vrea sa fiu in alta parte, sa fac altceva mai interesant. Pe toata durata evenimentului am fost aspatiala si atemporala si am ras…mult si bine :). Sentimentul cu care am plecat acasa (de fapt, eram asa de energizata ca nu am putut sa plec acasa, am iesit in oras cu o prietena sa dezbatem mai departe TedxTarguMures) a fost de inspiratie.

Nu insist pe talkuri prea mult pentru ca am descris deja speakerii aici. Vreau doar sa punctez ce m-a impresionat cel mai mult si anume povestea lui Halmen Balazs (foto) care in timpul unui curs ce il plictisea de moarte, a luat decizia radicala de a abandona scoala si a merge voluntar in Kenya, pentru a vedea cu ochii lui cum traiesc cu adevarat oamenii. Experienta i-a schimbat viata, iar de atunci anual isi programeaza o vizita in Kenya, unde mai pune o caramida inspre imbunatatirea vietii locuitorilor africani. Am vazut cateva filmulete cu niste copilasi kenieni si a inghetat sangele in mine…ce viata duc ei…si ce viata duc eu. Concluzia mea: voluntariatul este una din cele mai bune forme de dezvoltare, de invatare, de socializare  si nu in ultimul rand de contribuire in cadrul unei comunitati, oricare ar fi ea, fara sa astepti nimic material inapoi.

La sfarsitul evenimentului i-am luat un interiviu unui speaker Zsolt Mathe, care a vorbit despre cea mai buna forma de project management “Agile“, interviu cu care voi veni intrun articol separat.

Fara sa lungesc materialul, eu m-am simtit bine si astept cu interes urmatoarea editie la care voi participa cu placere.

Comments (2)

  • Pop Adrian

    Vai ce ciuda mi-e ca nu am stiut din timp de asta 😐

    reply

Post a Comment