Târgu Mureş
15 Jul, Monday
29° C
TOP

Testare Mensa in Targu Mures

Reprezentanții Mensa, o organizație non-profit a oamenilor foarte inteligenţi din întreaga lume, vor organiza o sesiune de testări în Târgu Mureş, pe data de 31 mai 2014, începând cu ora 10, la sediul Universităţii Petru Maior, str. Nicolae Iorga, nr.1, sala A109.

Potrivit organizatorilor, vârsta minimă a participanţilor este de 11 ani. Cei care doresc să se înscrie trebuie să completeze formularul aflat pe site-ul mensa-romania.ro  până la data limită de 29  mai 2014. Întrebările sunt bazate pe conexiuni logice, iar în 20 de minute aplicantul trebuie să rezolve 45 de cerinţe

În anul 1946, la Oxford, au fost puse bazele organizaţiei Mensa, care testează şi identifică oamenii cu un coeficient ridicat de inteligenţă, cu scopul de a-i aduce împreună, de a-i stimula să-şi cultive această calitate ce-i diferenţiaza de mase dar şi pentru a sprijini cercetarea în acest domeniu.

Mensa este o organizație internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligență folosite de organizație. Numele vine din limba latină, în care „mensa” înseamnă „masă”. Organizația, care numără aproximativ 110.000 de membri cu IQ foarte ridicat, are filiale în peste 100 de ţări ale lumii, printre care, din 1991, se număra şi România.

Post a Comment