17 Jun, Monday
0° C
TOP

Tirguri de carieră în medicină: 2 într-o săptămână

Săptămâna asta e culmea recrutării  în zona medicală.

Miercuri la Hotel Continental are loc MedPharma Career şi vineri la Hotel Grand Careers in White. Acum, pentru că sunt absolvent de medicină şi inevitabil am trecut pe târguri de-astea haidaţi să vă explic cum funcţionează ţepele cu joburi în medicină.

În primul rând organizatorii iau bani de la fraierii care au nevoie de personal medical. Dar fraierii nu au chef să-şi trimită om aşa că organizatorii le găsesc oameni care să prezinte oferta angajatorilor. Fraierii plătesc pentru servicii… cei care reprezintă angajatorii în general au o poezie învăţată din care nu pot să iasă şi habar n-au despre ce e vorba de fapt.  Fraierul a dat banii, organizatorul i-a încasat şi dobitocii s-au prezentat şi au contribuit la statistica ce anunţă că ambele târguri sunt cele mai tari din RO. Iar joburile date sau găsite sunt insignifiante.

În general, pentru joburi în zona medicală, nu se caută oameni fără experienţă şi fără drept de liberă practică. Dacă sunt joburi pentru străinătate se mai cere şi cunoaşterea limbii din ţara respectivă. Deci studenţii , absolvenţii, rezidenţii de an mic merg degeaba dar contribuie la statistica vizitatorilor după care sunt taxaţi fraierii de mai sus.

Pe scurt trebuie să fii prost să ai impresia că o să-ţi găseşti job în zona medical/pharma la un târg de-ăsta. Sunt firme foarte slabe foarte prost organizate şi în general nimic din ce ţi se spune nu există în realitate. Doar oamenii care organizează şi promovează gunoaiele astea câştigă.

Eu vă recomand să căutaţi firmele de recrutări specializate şi nu sunt foarte multe…. catalyst e una din ele. Au site-ul Hipo.ro.  Pentru joburi în străinătate Tjobs.ro.

Post a Comment