Târgu Mureş
22 May, Wednesday
14° C
TOP

Toate aceste nopți albe

Transilvania Film vă prezintă Toate aceste nopți albe,

un film de emoție pură, amețitor, intoxicant și superb visual

potrivit AV Club. În cadrul World Cinema la Sundance, filmul a câștigat Premiul pentru regie în competiția de documentar.  În perioada 28 iulie-03 august, filmul rulează și în Târgu-Mureș la Cinema Arta.

În regia lui Michal Marczak, filmul prezintă viața tinerilor născuți după 1989, în afara epocii comuniste, tineri care au o perspectivă diferită asupra vieții, mult mai libertină față de generațiile anterioare care au suferit sub regulile regimului. Filmul îi prezintă pe Kris și Michal care își trăiesc viața fără constrângeri și se bucură la maxim de fiecare clipă în orașul lor natal Varșovia. Stilul de viață al celor doi prieteni este caracterizat de vârsta fragedă și lipsa totală de griji.

Au un fel de energie nesăbuită, un fel de libertate a gândirii care ar fi fost de negăsit cu câțiva ani înainte. […] Suntem o țară ciudată și ne place să stricăm lucrurile. Asta a fost tradiția noastră de sute de ani, cred că asta gândesc toți polonezii: când se întâmplă ceva bun, n-are cum să dureze,
povestește regizorul într-un interviu pentru moveablefeast.com.
Vizionare plăcută!

Post a Comment