Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
8° C
TOP

Trollywood în Sala Mică

Trollywood Walk of Shame, este un tuneu literar prin care Lorena Lupu și Hyperliteratura promovează noua carte, ajungând și la Târgu Mureș.

Trollywood, se lansează la Târgu Mureș, miercuri – 25 octombrie –, în Sala Mică a Teatrului Național sub privirea scriitoarei și actriței Lorena Lupu, care va fi însoțită de directorul Teatrului, artistul Gáspárik Attila, şi scriitorul Andrei Ruse, managerul editurii Hyperliteratura, începând cu ora 16:00.

 

Despre Trollywood

Proiectul editorial „Trollywood”  adună cele mai dezbătute și incitante texte de proză scurtă publicate de-a lungul timpului pe blogul actriţei şi scriitoarei Lorena Lupu – blog care împlinește în septembrie rotunda vârstă de zece ani!

Fie că sunt sketch-uri, întâmplări de-a drepturi cretine cu oameni și mai cretini, povestiri de amor ratat, „memorii” care te poartă cu autostopul de la Sfântu Gheorghe la București și viceversa, din crâșme dubioase pe străzi de negăsit nici cu GPS-ul sau pe scene importante unde au loc lucruri total neimportante, Lorena reușește să surprindă prostia și ipocrizia umană în formele ei pure și să te facă, dincolo de porțiile sănătoase de râs, să empatizezi cu subiecte şi persoane despre care nici nu ai fi crezut c-o să-ți pese.

Despre Lorena Lupu

Lorena Lupu s-a născut în Sfântu Gheorghe. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Secţia Actorie, în clasa lui Florin Zamfirescu.

În 2006, debutează atât în teatru, cu rolul principal din „Război cu Troia nu se face”, de Jean Giraudoux (Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional „Rondo Capriccioso”, care, la vremea respectivă, se bucură de recenzii pozitive atât în presă, cât şi în blogosferă. Urmează romanul „Bătăuşu’ de Câmpi” (2007), experimentul literar-fotografic „Hyde Park” (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr, iar în 2012, revine în atenţia cititorilor cu romanul erotic „Dona Juana”.

Debutează ca dramaturg în 2011, contribuind cu texte pentru spectacolul „Requiem. Nu ştii nimic despre mine”, al coregrafului Răzvan Mazilu. Recidivează în 2013, cu „Povestiri din Miserupia”, piesă cu care e selectată în festivaluri din Sibiu, Târgovişte sau Sfântu Gheorghe, şi cu care bate ţara în lung şi mai ales în lat. Este, de asemenea, unul dintre co-autorii spectacolului „Vorbeşte cu mine”, regizat de Ion Ardeal-Ieremia, pentru Teatrul Naţional din Timişoara, în 2016.

Joacă în filmeleReturn of the Living Dead 4”, „Je vous trouve tres beau, Diaz şi în serialeleLas Fierbinţi” şi „Lecţii de viaţă”, și are o celebră apariţie la emisiunea „iUmor”, pentru care postul Antena 1 a fost și amendat de CNA.

Separat, are și o carieră intensă ca jurnalist, scriind de-a lungul timpului pentru reviste ca Maxim, Playboy, VICE, Tabu, Reader & Digest ș.a. Din 2014 însă abandonează presa și se „retrage” pe blogul ei, „Trollywood”, devenind în scurt timp una dintre cele mai citite și controversate (prin subiectele abordate și stilul ei acid) bloggerițe din țară.

Post a Comment