17 Jun, Monday
0° C
TOP

Vernisaj Irina Spînu

Ne bucură să promovăm tinere talente care oferă ochiului artistic și iubitorilor de artă, creații unicate care te cheamă la gândire, imaginație și libertate de exprimare.

Picturile Irinei Spînu funcționează în logica unei senzații vagi – declanșate de un stimul sau altul,  ele par să reflecte caracteristicile acelor stimuli (a unor realități) fără a putea localiza exact “rana”.

Expoziţia În jurul unei realităţi  abordează ad litteram o istorie personală care, ca orice istorie, se cere cercetată și chestionată. O istorie care pune accent, nu pe momente decisive, cât pe urmele sau senzațiile pe care acele evenimente și obiecte reper din trecutul artistei le-au lăsat în traiectoria personală.

Irina Spînu afirmă că

Obiectele dragi, obişnuite (ghemul de lână, cuburile de lemn, plantele preferate, etc.), au devenit prin asocierea lor cu oameni şi momente nişte personaje în sine. Aceste obiecte lasă asupra memoriei urme şi vorbesc despre cum purtăm secvenţe (imagini, peisaje, samd) ce devin relevante sau foarte importante în prezent.

Totul se petrece în linişte, într-un timp sideral, într-o tăcere înconjurată de un ritm vegetal. Plantele sunt elemente de legătură care amintesc de regenerare şi de schimbul continuu între prezent şi ceea ce devine amintire, căci scopul lucrărilor este de a extrage și reactiva acele imagini icoană ce împrospătează pasaje familiare dincolo de vreme.

Compoziţia lucrărilor mizează pe simplitate și, de cele mai multe ori, sentimentul de centralitate este predominant. Perspectiva este diminuată, tocmai pentru a sublinia funcția selectivă şi arhivistică a timpului, a istoriei.

Vernisajul În jurul unei realităţi va fi deschis în perioada 07.04-30.04.2016 în Camera K’ARTE din (Str. G. Enescu nr 2).

Astefel, de joi – 07.04.2016 începând cu ora 19:00 sunteți așteptați să vedeți prin ochii Irinei 🙂

  • Camera K’ARTE | Str. G. Enescu nr.2
  • Joi 7 aprilie

Post a Comment