Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
14° C
TOP

Winter Games ediția III

Asociația K’arte anunță cea de-a treia ediție a proiectului Winter Games!

În perioada dinaintea sărbătorilor, organizatorii proiectului vor prezenta câte o lucrare, pe rând, în fereastra K’ARTE. Până la Crăciun lucrările prezentate vor forma expoziția de grup Winter Games III.
Intervenția lui Cristi Pogăcean va transforma complet Camera K’Arte.

Așa cum “Le Vide” a lui Yves Klein a transformat spațiul galeriei, modificând felul în care percepem imaterialitatea, intervenția “Sterilizing the Void” atrage atenția asupra felului în care noul coronavirus a transformat spațiile noastre (inclusiv spațiile culturale). În aceste condiții și vitrina K’Arte va primi o înfățișare (festivă) adecvată.


Lumea vizuală a Crăciunului și a sărbătorilor de iarnă este una evitată sau chiar tratată ca tabu de către artiștii contemporani. Acest fenomen este datorat, parțial, faptului că tema s-a “epuizat”, expropriată de societatea de consum și industria de publicitate: din spațiul vizual cotidian sunt absente imaginile autentice ale sărbătorilor de iarnă, neidealizate și fără doza aferentă de kitsch. Fie că e vorba despre filme, reclame sau vitrine excesiv împodobite, obiecte sau alte forme vizuale/reacții formalizate și automatizate, nu ne mai regăsim în ceea ce ne înconjoară.

În pregătire pentru sărbătorile de iarnă, proiectul Winter Games încearcă o reconectare la autenticitate, trăiri personale și onestitate în raport cu sărbătorile.
Edițiile anterioare Winter Games au rezultat în lucrări cu perspective unice si vii, care vorbesc despre memorie si tradiție, încadrează lumi vizuale contemporane și reînvie imagini clasice cunoscute (opere de artă, simboluri, etc.)

Ungvári-Zrínyi Kata, curator.

Hai și tu, mâine 19 decembrie 2020 de la ora 18:00, la Camera K’arte pentru a vedea o nouă față a Crăciunului!

P.S: ai timp până în data de 23 decembrie 2020 😉

Winter Games III are here! 😀

Post a Comment