17 Jun, Monday
0° C
TOP

Women Walk the World, ediţia a doua

Asociaţia Femeia Mileniului III organizează în acest an a 2-a ediţie a evenimentului Women Walk The World (Femeile Înconjoară Pământul), la care vă invită cu drag să participaţi. Despre ediţia 1 puteţi citi mai multe aici.

Obiectivul principal al organizaţiei este sprijinirea categoriilor defavorizate de femei şi copii, precum şi a celor din mediul rural, furnizazarea de servicii de educaţie şi consultanţă pentru grupuri de femei, sprijinirea dezvoltării personale şi a stimei de sine a femeilor şi oferirea unor posibilitaţi de dezvoltare psihologică şi intelectuală s.a.

În cei 10 ani de existenţă a asociaţiei, s-au derulat mai multe activităţi de sprijinire a unor copii şi femei din categoria persoanelor defavorizate, acordarea de burse unor elevi din mediul rural care frecventează licee din oraş, implementarea proiectului “Centru de asistenţă şi consiliere pentru femei şi copii defavorizaţi” şi multe altele, pe care le puteţi găsi fie pe pagina de facebook a ONG-ului, fie pe site-ul lor www.femeiamileniului3.ro/.

Asociaţia Femeia Mileniului III este afliliată la Associated Country Women of the World (ACWW), cea mai mare organizaţie internaţională pentru femeile din mediul rural, cu peste 9 milioane de membre dîn 70 de ţări ale lumii, având  sediul la Londra, iar la iniţiativa ACWW s-au pus bazele unui eveniment fără precedent, în cadrul organizaţiilor de acest gen. În jurul datei de 29 aprilie, va avea loc aşa numitul Women Walk The World (Femeile Înconjoară Pământul) prin care se doreşte creşterea vizibilităţii organizaţiei,  atragerea atenţiei asupra activităţilor derulate de aceasta, precum şi promovarea mersului pe jos şi protejarea mediului. Având în vedere că această mişcare se desfăşoară la nivel global, speranţa este ca în decursul a 24 de ore, această “plimbare” să fie neîntreruptă.

Totodată se doreşte atragerea unui număr cât mai mare de participante, şi aici sunt incluse persoanele care doresc să se implice în activităţi umanitare, precum şi strângerea de fonduri, care vor aduce un sprijin actualelor dar şi viitoarelor proiecte din cadrul organizaţiei.

Pentru această plimbare, cea mai importantă şi simplă contribuţie este să luaţi parte. Cu cât numărul participantelor este mai mare, cu atât se va atrage mai mult atenţia asupra activităţilor asociaţiei şi se va trezi conştiinţa colectivă asupra promovării mişcării şi protecţiei mediului.

Conceptul evenimentului este unul destul de simplu. Participantele se vor aduna la ceasul cu flori din centrul oraşului  Lupoaică în data de 28 aprilie, ora 10.00 şi de acolo va începe efectiv o plimbare de aproximativ 2 ore, către Complexul de agrement Mureşul.

La locul de plecare organizatoarele evenimentului vor împărţi ecusoane care dau dreptul de participare, contra unei mici donatii, fondurile strânse urmând a fi folosite pentru atingerea scopurilor asociaţiei. Bineînţeles că vor fi şi bannere prin care se va face cunoscută tema evenimentului. Este o oportunitate perfectă pentru socializare şi familiarizare cu acest tip de organizaţii precum şi pentru cunoaşterea activităţilor  şi programelor  derulate.

Aceste informaţii mi-au fost oferite de către Afrodita Roman, cofondatoarea a asociaţiei Femeia Mileniului III, şi organizatoare a Women Walk Of the World.

Dacă v-am captat atenţia cu această temă, sau dacă pur şi simplu, duminică dimineaţa, sunteţi în zonă, vă recomand să vă alăturaţi marşului, pentru că este pentru o cauză nobilă, şi pentru că sentimentul de unitate este unul ce merită a fi experimentat. Sper ca şi condiţiile meteo să fie favorabile pentru această plimbare.

Post a Comment