Târgu Mureş
21 May, Tuesday
27° C
TOP

Women Walk the World aprilie 2012

În oraşul nostru există probabil multe organizaţii nonguvernamentale, care organizează diverse evenimente, prin care sunt susţinute cauze umanitare,  de care cetăţenii nu au cunoştinţă, şi pentru asta nici nu au şansa să se implice.

Ei bine, cu bucurie scriu acest articol, prin care fac cunoscută o astfel de organizaţie, precum şi un eveniment care va avea loc la sfârştiul lunii aprilie.

Asociaţia Femeia Mileniului III a luat fiinţă în anul 2002. Obiectivul principal al organizaţiei este sprijinirea categoriilor defavorizate de femei şi copii, precum şi a femeilor din mediul rural. De atunci, până în prezent, în cadrul organizaţiei s-au derulat mai multe activităţi de sprijinire a unor copii şi femei din categoria persoanelor defavorizate, acordarea de burse unor elevi din mediul rural care frecventează licee din oraş, participarea în cadrul proiectului “Centru de asistenţă şi consiliere pentru femei şi copii defavorizaţi”, şi multe altele, pe care le puteţi găsi fie pe pagina de facebook a ONG-ului, fie pe site-ul lor www.femeiamileniului3.ro/.

Asociaţia Femeia Mileniului III este afliliată  Associated Country Women of the World (ACWW), cea mai mare organizaţie internaţională pentru femeile din mediul rural, cu peste 9 milioane de membre în 70 de ţări ale lumii, având sediul la Londra, iar la iniţiativa ACWW s-au pus bazele unui eveniment fără precedent, în cadrul organizaţiilor de acest gen. În data de 29 aprilie 2012, va avea loc aşa numitul Women Walk Of The World (Femeile Înconjoară Pământul)  prin care se doreşte creşterea vizibilităţii organizaţiei şi atragerea atenţiei asupra activităţilor derulate de aceasta, precum şi promovarea mersului pe jos şi protejarea mediului. Având în vedere că această mişcare se desfăşoară la nivel global, speranţa este ca în decursul a 24 de ore, această “plimbare” să fie neîntreruptă.

Totodată se doreşte atragerea unui număr cât mai mare de participante, şi aici sunt incluse persoanele care doresc să se implice în activităţi umanitare privind, cum spuneam şi mai devreme, femeile şi copii defavorizaţi, precum şi strângerea de fonduri, care vor aduce un sprijin actualelor dar şi viitoarelor proiecte din cadrul organizaţiei.

Pentru această plimbare, cea mai importantă şi simplă contribuţie este să luaţi parte. Cu cât numărul participantelor este mai mare, cu atât se va atrage mai mult atenţia asupra activităţilor asociaţiei şi se va trezi conştiinţa colectivă asupra promovării mişcării şi protecţiei mediului. Conceptul evenimentului este unul destul de simplu. Un anumit număr de persoane se vor aduna la ceasul cu flori din centrul oraşului  în data de 29 aprilie, ora 10.00 şi de acolo începe efectiv o plimbare de aproximativ 2 ore către Platoul Corneşti, spre Zoo, iar apoi în jurul platoului.

La locul de plecare organizatoarele evenimentului vor împărţi ecusoane care dau dreptul de participare, contra unei mici donatii, fondurile stranse urmând a fi folosite pentru atingerea scopurilor asociaţiei. Bineînţeles că vor fi şi bannere prin care se va face cunoscută tema evenimentului. Este o oportunitate perfectă pentru socializare şi familiarizare cu acest tip de organizaţii precum şi activităţile şi programele derulate.

Aceste informaţii mi-au fost divulgate de către Afrodita Roman, cofondatoarea a asociaţiei Femeia Mileniului III, şi organizatoare a Women Walk Of the World.

Astfel că, dacă v-am captat atenţia cu această temă, sau dacă pur şi simplu, duminică dimineaţa, sunteţi în zonă, vă recomand să vă alăturaţi marşului, pentru că este pentru o cauză nobilă, şi pentru că sentimentul de unitate este unul ce merită a fi experimentat. Sper doar ca şi condiţiile meteo să fie favorabile pentru această plimbare.

 

 

Post a Comment