Târgu Mureş
25 Feb, Sunday
10° C
TOP

Ziua 1 Electric Castle

Electric Castle 2015…ziua 1! Cunoașteți situația, ați aflat, ați văzut poze până acum cum este în camping, cum este în incinta festivalului, în ce nămol ne “Electric-zăm” dar…este ok.

IMG_2030

Campingul este plin, lumea încă vine, am văzut și oameni care au plecat dar și mulți care se distrau foarte bine, dansau, cântau făcând abstracție de mocirla în care călcau. Sloganul festivalului: trăiască pelerina și cizmele de cauciuc! 😀 Dacă nu le ai, nu esti trendy!

IMG_2012

Multe glume s-au făcut, se fac încă pe baza acestui “land of mudd”, dar este interesant că se râde și distracția continuă!

18.000 de participanți, show-uri incendiare, optimism și chef de distracție până noaptea târziu!

„Nimic nu ne poate opri!” a fost sloganul neoficial al zilei 1 EC 2015. Peste 18.000 de spectatori au ales să trăiască la intensitate maximă show-urile celor de la Asian Dub Foundation, Parov Stelar și Fatboy Slim, Sirius-Modeselektor.

IMG_1886

„Mă declar oficial responsabil pentru ploaia din prima zi de festival”, declara, cu umor, aseară, Norman Cook, aka Fatboy Slim. Artistul britanic și-a luat, însă, revanșa oferind un show pe măsură.

Marcus Fureder, aka Parov Stelar, a recunoscut publicul EC-ului ca fiind unul dintre principalii săi susținători, contribuind la succesul pe care l-a atins după 10 ani de carieră. „Să vin în România înseamnă să vin acasă. Clujul și alte orașe sunt printre primele locuri în care am concertat la începuturile carierei mele și aici am simțit tot timpul un suport nelimitat”, a spus Marcus Fureder, în conferința de presă de ieri.

Am încercat, cu toții, să ne păstrăm optimismul, să sperăm că se va opri cândva ploaia, și că ne vom putea distra la maxim.

Organizatorii au încercat să ne ajute așa cum au putut ei cel mai bine, au adus peste 30 tone de pietriș, piatră, baloți de paie, sute de paleți și vidaje pentru a face accesul în camping și în zona castelului cât mai ușor.

IMG_2029

Organizatorii insistă ca publicul să înțeleagă că opțiunea de a călătorii cu linia specială de autobuze, creată pe perioada festivalului, este un avantaj doar dacă majoritatea celor care își doresc să ajungă în locație optează pentru aceasta. Altfel, și autoturisme, și autobuze vor rămâne blocate pe o infrastructură prea puțin pregătită să preia un flux mare de mașini.

Astăzi, ziua 2 EC 2015, americanii de la The Glitch Mob, prezența în premieră în România a lui Netsky în formulă live cu un band și un show personalizat de neratat, “noua regină a underground”, Maya Jane Coles, sunt deja primele opțiuni pentru publicul festivalului. Pentru cei care vor să (re)descopere una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii, Roni Size Reprazent a pregătit un show pe scena principală a festivalului.

Puteți afla programul acestei zile aici  http://electriccastle.ro/ro/program/day2!

Electric Castle continuă!

P.S: nu mai plouă, este călduț și…avem deja zâmbetul pe buze!!

EC mood on!

[AFG_gallery id=’14’]

Post a Comment