Târgu Mureş
22 May, Wednesday
18° C
TOP

Ziua 3 Electric Castle

În primele 3 zile de festival, 69.000 de persoane au trecut porțile castelului!!

Pentru mulți participanți la EC 2015, ziua 3 a fost cea mai bună, cea mai electrizantă, cea mai energică!

A fost mult mai ok vremea, pământul din camping și din curtea castelului, cheful de distracție și muzica celor care au urcat pe cele 6 scene.

Ca și la celelalte 2 ediții, orchestra Notes & Ties a fost mult apreciată de publicul care i-au ascultat și aplaudat până la ultima nota muzicală. Ne fac piele de găină, ne plac tare mult! 😀

IMG_2532

Orchestra a dat startul serii de sâmbătă și a oferit o notă de culoare prin muzica unor filme celebre precum „Game of Thrones/Urzeala tronurilor”, dar și printr-o variantă orchestrală a hit-ului Prodigy „Smack by bitch up”, o avanpremieră la punctul culminant al acestei ediții de festival.

Cei mai mari fani al festivalului, britanicii Dub Pistols au făcut, și la această ediție, un adevărat spectacol. Barry Ashworth le-a mulțumit fanilor pentru prezența numeroasă: „Mă bucur că m-am întors la Electric Castle! Bine am revenit acasă!”.

Prezenți pentru prima oară pe domeniul Banffy, Rudimental a adus la castel experiența unui spectacol live, într-o formula de 11 artiști, în premieră pentru România. “Feel the love”, imnul EC 2015 a fost apogeul celor 3 zile. Zeci de mii de oamnei au ridicat mâinile în aer, în formă de inimă, răspunzând întrebării „Can you feel the love, Electric Castle Festival?”. Am întrebat mulți prieteni, mulți “colegi” de camping și Rudimental sunt pe locul 1, până în ziua 3, cei mai apreciați, cei care au dat doza de energie necesară pentru a sta până-n zori.

IMG_2546

În zona de Dirt Bike, Sidzina Jakob (MTB) și Cservenak Csepel (BMX) au legat cele mai bune manșe la Castle Line. Riderii au avut doar o zi pentru a se acomoda cu traseul, dar creativitatea lor a excelat și am avut parte de acțiune pe cinste! Best Rookie a fost declarat Alexandru Ciprian Fusle, din Sibiu.

IMG_2502

În cea de-a 4-a zi de EC vor urca pe scene The Cat Empire, care au ținut neapărat să ajungă în Transilvania la „castelul electric” despre care auziseră deja foarte multe în urma edițiilor precedente, The Subways cu nota de indie rock/garage.

De la ora 23:00, pe Boiler Stage, legendarii The Prodigy sunt pregătiți să ofere un spectacol istoric pentru publicul electric prezent pe domeniul Banffy. 2 TIR-uri de echipamente, de la instalații de sunet până la efecte speciale, sunt pregătite pentru concertul din această seară – practic, întreaga scenă principală Electric Castle va fi schimbată pentru show-ul care promite să îi surprindă și pe cei obișnuiți cu marile festivaluri de oriunde din lume.

Tot astăzi, participanții vor avea ocazia de a îi vedea pe cei de la Sigma, producătorii britanici Cameron Edwards și Joseph Lenzie o porție de muzică electronică „regală”.

Unul dintre momentele culminante ale zilei va fi reprezentat de flash mob-ul EC human logo, desfășurat în fața scenei principale. Între orele 16.00-18.00, publicul este așteptat să formeze logo-ul Electric Castle. Tot la EC vom afla care este și cea mai frumoasă barbă de la castel, în cadrul evenimentului Beard Tournament. Câștigătorul va merge la etapa națională a turneului.

A 3-a zi e gata; luăm această a 4-a zi cu brațele deschise, cu chef și puțină oboseală dar…în curând este gata și…vom aștepta ediția 2016! 😀

[AFG_gallery id=’16’]

Credit Foto: Dorin Bonta

www.dorinbonta.ro

Post a Comment